Nya bilden på Margrethe väcker reaktioner – inget är som förut

17 apr, 2023, 13:04 

Glädjen efter överraskningen på drottning Margrethes stora firande.

Annons

Söndagen bjöd på fint väder och ett vilt firande. Utanför Amalienborg hade ett hav av danskar samlats. I händerna hade de greppat den danska flaggan, som de med häftiga rörelser vajade fram och tillbaka.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Drottning Margrethes 83-årsfirande var välkommet. Efter hennes ryggoperation hade det länge varit oklart om hon verkligen kunde genomföra firandet, men när hon klev ut på balkongen fanns det inte längre någon tvekan.

Hon vinkade glatt tillbaka, tog emot folkets jubel och såg ut att njuta av all uppståndelse. När ett sjöflygplan uppenbarade sig på den blåa himlen följde hon den intresserat med blicken, innan hon återgick till firandet och festligheterna utanför Amalienborg.

Annons
Drottning Margrethe firar vilt
Drottning Margrethe firade glatt på Amalienborgs balkong.

Oväntade överraskningen – Marie dök upp

Det var tidigare bekräftat att kronprins Frederik och hans familj skulle befinna sig på balkongen, och så även lillebror prins Joachim.

Däremot var det många som frågade sig om prinsessan Marie och barnen Henrik och Athena skulle vara med. Senaste tiden har relationen mellan Marie och Margrethe beskrivits som frostig, efter det titelkaos som tog sin början i september förra året.

Men på balkongen trängde sig barn och barnbarnen. Även Marie var på plats för att ta del av det stora ögonblicket, något som flera personer såg som en positiv överraskning.

Amalienborg
Danskarna viftade med sina flaggor utanför Amalienborg.
Annons

Vilda glädjen: ”Härligt att se”

På kungahusets Instagram var det många som i kommentarsfältet uttryckte stor glädje över att se prins Joachim med familj återigen stå enad med det danska kungahuset.

”Härligt att se Joachim och hans familj”, skriver en person.

”Härliga bilder på hela familjen”, skriver en annan.

Prinsessan Marie
Prinsessan Marie var på plats för att fira drottning Margrethe.

Foto: TT/Instagram

Annons
Annons