Nya bilden på Oscar – därför väcker den reaktioner

Oscar väcker uppmärksamhet!

Prins Oscar stal showen vid Victoriadagen – det är inte bara svenska folket som tycker så!

Prins Oscar hyllas i internationella medier efter sitt härligt busiga humör vid Victoriadagen.

Brittiska tidningen Daily Mail skriver att prins Oscar “stal showen”, och lovorden slutar inte där. Så här lyder beskrivningen:

“Prins Oscar stal showen i ett par beiga byxor, vita gympaskor och en ljusblå skjorta som matchade hans pappas marinblå kostym. Den unga prinsen hade håret stajlat på proffsigt sätt, precis som sin pappa”.

Såna fina ord – och visst håller vi med! Härligt att se att vår charmprins får uppmärksamhet utanför Sverige.

Det var när kronprinsessan och familjen var på väg till Victoriakonserten som de passade på att stanna till i trädgården utanför Sollidens slott för att ta lite bilder. Victoria hade en härlig maxiklänning med spetsdetaljer från By Malina på sig, och Daniel var stilig i blå kostym.

Oscar uteblev från konserten

Estelle har varit med förr, hon klev direkt fram med Victoria och stod rakryggat och log mot kamerorna, men för lillebror Oscar fanns det annat som var i fokus. Han passade på att busa till det, och hamnade efter resten av familjen. Sen var det bara till att springa ikapp igen för att hinna med!

Men när det väl var dags för konserten var Oscar inte med. Förklaringen? Han var helt enkelt inte på humör. Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarade för Expressen:

– Det ska vara bekvämt för både föräldrar och barn att delta. Att sitta stilla på en konsert är rätt så krävande och därför så är kronprinsessparet måna om att det ska kännas bra för barnen den dag de deltar. Prins Oscar är väldigt ung och därför så deltog han inte på konserten och han har inte gjort det tidigare heller.

Foto: TT