Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Nya bilden på prins Alexander väcker reaktioner – alla tänker samma sak

prins alexander fyller 5 år i dag

Prins Alexander fyller 5 år i dag och Carl Philip och Sofia hyllar sin äldsta son med en nytagen födelsedagsbild. Och de allra flesta tycks vara överens, när de ser bilden.

Prins Alexander 5 år – här är Sofias nya bilder på storebror!
Slå på ljud

Prins Alexander har hunnit fylla 5 år och Carl Philip och Sofia firar sonen med en nytagen födelsedagsbild, hemma på Villa Solbacken. Alexander är en charmig och busig 5-åring, skriver prinsparet som kommentar till bilden. Och vi noterar att prinsen har kvar sitt långa fina hår!

Prins Alexander väcker reaktioner på födelsedagen

Ända sedan prins Alexander föddes har likheterna mellan honom och pappa Carl Philip varit ett hett samtalsämnen, så fort Alexander följer med sina föräldrar på kungliga uppdrag. Men nu tycks vindarna ha vänt. Kommentarerna under den nya födelsedagsbilden handlar nämligen främst om hur mycket Alexander påminner om mamma Sofia. Det verkar alltså ha skett ett skifte. Nu är det prinsessan Sofia alla tänker på när sonen smilar framför kameran.

LÄS MER: Sofias beslut inför dopet – tänker annorlunda än Madeleine

Alexanders hår, som tidigare var väldigt lockigt, har fått många att tänka på hur Carl Philip såg ut när han var liten. Och de bruna ögonen kommer förstås från pappa – lillebror Gabriel har dock ärvt sin mammas blå.

Men nu – i samband med den nya bilden – strömmar det in kommentarer om att Alexander är "sin mamma upp i dagen".

Så lever Carl Philips och Sofias barn

Hovet är numera mycket sparsamma med bilder, men då och då lägger prins Carl Philip och prinsessan Sofia ut egna familjebilder. På Nationaldagen, förra året, fick vi till exempel se Alexander och Gabriel hissa flaggan med mamma och pappa på Villa Solbacken. Men annars lever de sitt liv som två ganska vanliga småpojkar, trots att de ligger ganska högt upp i den svenska tronföljden.

LÄS MER: Carl Philip och Sofia går emot kungen – frågan om Julian

Sina Hans Kunglig Höghet-titlar hann Alexander och Gabriel dock inte ha så länge innan kungen drog in dem i samband med den stora kungliga omdaningen i höstas. Ingen verkar dock deppa över det, eller som prins Carl Philip och prinsessan Sofia konstaterar: Nu är deras söner fria att välja väg i livet själva. Lillebror Julian, som föddes den 26 mars, är ju det första kungliga barnbarnet att föddas utan någon HKH-titel.

Foto: TT