Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på prins Henrik får alla att häpna!

05 maj, 2020, 11:00 
Prins Henrik firades med två fina nya bilder.Men en detalj i fotona fick alla att häpna.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?

Prins Henrik fick fira sin födelsedag hemma i Danmark. Hans föräldrar, prins Joachim och prinsessan Marie, valde som bekant att flyga hem från Paris under corona-krisen, och bor numera tillfälligt i Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

En speciell födelsedag således för Henrik. Men trots den senaste tidens oroligheter, så ler den nyblivne elvaåringen glatt på bilderna som det danska kungahuset la ut på Instagram för att högtidlighålla hans dag.

Stora överraskningen i bilden på prins Henrik

Och i bildtexten fick sig nog många en rejäl överraskning. Fotografen är nämligen något av en kändis.

“Hans höghet prins Henrik fyller idag 11 år. I samband med födelsedagen gläds hans höghets föräldrar av att kunna dela med sig av två nya bilder, som prinsens lillasyster, prinsessan Athena, har tagit”, kan man läsa där.

Det är alltså en åttaårig mästerfotograf, en blivande Annie Leibovitz, som är ansvarig för porträtten. Danska Se og hör medger i sin text om bilderna att de också blev överraskade när de noterade detta.

Prinsessan Athena firade sin födelsedag i Paris.
Tänk att prinsessan Athena är en sådan fena med kameran!

Prins Henrik har varit sjuk

Henrik behövde distraktionen som födelsedagen medför. Han har haft en jobbig tid, med envisa sjukdomsbesvär.

Annons

Prins Joachim och prinsessan Marie reste i panik från Paris hem till Köpenhamn och Rigshospitalet när de såg coronaliknande symptom hos sin son.

”Deras Kungliga Högheter Prins Joachim och Prinsessan Marie samt deras barn, Prins Henrik och Prinsessan Athena, kom i går till Danmark, där prins Henrik har blivit undersökt på Rigshospitalet för andningsproblem som är förknippade med astmatisk bronkit. Prins Henrik blev också testad för coronaviruset. Testet var negativt”, skrev drottning Margrethes informationschef Lene Balleby i den officiella kommunikén.

Annons