Nya bilden på prins Oscar – avslöjar sanningen

Prins oscar

Jonas Ekstrˆmer/TT
Prins Oscar är taggad till tusen när han hejar fram svenska laget till guld i handbolls-VM.

På grund av covid hade det svenska herrlandslaget i handboll bara hunnit med två ynka träningar tillsammans inför handbolls-VM i Egypten och även de enda två landskamperna inför mästerskapet ställdes in. För att göra läget ännu mer osäkert så var det hela nio spelare som landslagsdebuterade, så förväntningarna var inte höga.

Men Sverige gjorde det som tycktes omöjligt och tog sig till VM-final efter att bland annat ha besegrat stornationen Frankrike i semifinalen. Nu följs laget av massvis med svenskar hemma i stugorna, som hoppas på guld under finalen mot Danmark under söndagskvällen!

Sporttokiga prins Oscar hejar på Sverige!

Bland de som följt mästerskapet med spänning hittar vi lilla prins Oscar. Hela kronprinsessfamiljen älskar sport och träning, och för den lilla prinsen är det bollsport som är favoriten, så att få se landslagshjältarna på väg mot en jättebragd måste vara fantastiskt spännande för den fyraårige lilla prinsen.

prins oscar

Prins Oscar är en riktig sportkille, fotboll är favoriten än så länge!

Mikael Fritzon/TT

Inför matchen bjöd kungahuset på en inblick i Victoria och Daniels vardagsrum, hela familjen var taggade till tänderna på att heja fram Sverige till vinst hemma från soffan.

Oscar är på strålande humör och höjer den svenska flaggan när han hejar på handbollslaget, alltmedan kronprinsessan Victoria håller telefonen i högsta hugg. På andra sidan luren finns danska kronprinsen Frederik, som såklart hejar på sitt hemland i dagens match. Även om Fredrik och hans familj är goda vänner till Victoria och Daniel i vanliga fall gäller det definitivt inte just nu.

Som Victoria själv uttryckte det i telefon med danska prinsen, ”må bästa lag vinna!”.