Nya bilden på prins Oscar väcker reaktioner – alla ser samma sak

02 mar, 2022, 14:00 
Prins Oscar
Prins Oscars födelsedagsbild får alla att tänka samma sak.
Annons
Underbara Oscar! Här stjäl prinsen showen i tv
Underbara Oscar! Här stjäl prinsen showen i tv

Prins Oscar fyller år idag! Lillprinsen, kronprinsessans Victorias evige charmtroll, har hunnit bli sex år gammal. Tänk som tiden flyger!

I dag blir det kalas på Haga. Det vet vi, eftersom kronprinsessparet har rensat sin kalender från kungliga uppdrag, säkert för att kunna lägga fullt fokus på Oscar.

Nya bilden på prins Oscar väcker reaktioner

Och inget kungligt födelsedagsfirande är komplett utan en ny bild på födelsedagsbarnet! Den här gången fick vi en bild tagen av en riktig mästerfotograf, mamma Victoria, på en Oscar som leker i snön.

Redan när Oscar fyllde fyra gjorde vi på Svensk Dam en observation. Då la hovet ut en bild på Oscar när han blickade ut över Hagaparken från ett av slottets fönster, och en på båda syskonen. Och det var verkligen en liten mini-Daniel vi ser! Både ansiktsformen, den lekfulla blicken och näsan kändes igen.

Annons

När vi har den nya bilden framför oss tänker vår mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén samma sak. Hon noterade att Oscar bara blir mer och mer lik sin pappa.

– Prins Oscar har blivit så stor och han är pappa Daniel upp i dagen! Blicken och leendet känner man igen. Dessutom är det uppfriskande att få se kronprinsessparets lilla sexåring i sitt esse – lekandes i snön! Och inte prydligt uppställd på en guldstol med håret vattenkammat och slipsen knuten, som vi annars är vana vid när kungliga barn ska fotograferas, säger Ellen.

Kronprinsessparets minsting prins Oscar – här är hans historia

Den 2 mars 2016 välkomnade kronprinsessan Victoria och prins Daniel lilla Oscar till världen.

Prinsens fullständiga namn är Oscar Carl Olof och strax efter födseln utsåg morfar kungen honom till hertig av Skåne.

Namnet Carl kommer från kungen och Olof från pappa Daniel.

Den 27 maj 2016 döptes Oscar i Slottskyrkan och redan då var datumet speciellt för kronprinsessparet. Den 27 maj 2009 fick ju prins Daniel sin nya njure.

Annons