Nya bilden på Victoria och Silvia – alla ser samma sak!

10 jan, 2023, 11:00 

Det gick knappt att se skillnad på drottning Silvia och kronprinsessan Victoria under konferensen i Sälen.

Annons

Vilken superduo!

Victorias fantastiska stilresa – så blev hon en modedrottning
Victorias fantastiska stilresa – så blev hon en modedrottning

Under åren har drottning Silvia gjort en otrolig stilresa, och den senaste tiden har hon börjat mjuka upp sina outfits med stickat eller en stor draperad sjal. Det är något helt annat än chiffongklänningarna hon så ofta bar på sent 70-tal.

Kronprinsessan Victoria, som gjort sig känd för att återvända sina plagg, dyker även hon ofta upp i en alltmer avslappnad och mjuk stil. Likt sin mor är det inte helt ovanligt att även hon väljer en kofta när det vankas kungliga uppdrag.

Drottning Silvia hemmajobbar i kofta
Drottning Silvia väljer ofta en kofta när det vankas hemmajobb.

Victorias och Silvias liknande stil

Kungen, drottningen och kronprinsessan har de senaste dagarna befunnit sig i Sälen på Folk och Försvars rikskonferens. Förutom att hinna med lite längdskidor i backarna, har de även hunnit med att besöka flera seminarium.

Annons

Och när Silvia och Victoria anlände till måndagens konferens gjorde de i storslagen stil! Mor och dotter hade valt en liknande outfit, som vid första anblick gjorde det svårt att se skillnad på dem.

Båda bar grå kofta

Båda hade valt ett stickat material, passande det något kallare klimatet i Sälen. Silvia bar en grå kofta och en sidenscarf runt halsen. Victoria gick på samma färg, men med något rutigare motiv.

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria hade valt en liknande outfit och strålade på konferensen i Sälen!

De gråklädda kungligheterna såg verkligen ut att trivas i varandras sällskap när de glatt gick runt och hälsade på seminariets gäster.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia
Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia i sina gråa koftor.

Även kungen verkade vara på ett strålande humör, trots den hårda kritiken efter SVT-intervjun. När han anlände till Sälen omfamnade han Victoria med en kram, något som imponerade på retorikexperten Elaine Eksvärd.

Annons

– Det skulle vara värre om de stod långt ifrån varandra och såg sura ut, då hade de bara bekräftat kritikerna. Det är en bra strategi, säger hon till Svensk Damtidning.

Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria
Kungen omfamnar kronprinsessan i samband med Sälen-besöket.

Silvia och Victoria har en bra relation, på så väl fritid som på jobb, och det syns verkligen när de befinner sig på kungliga uppdrag tillsammans! I år väntar dessutom ett kungligt superår, då kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen, och det kommer bli ett intensivt år för kungafamiljen.

Då gäller det att hela familjen håller ihop.

– Öva dig på att ta en dag och en vecka i sänder och ta hjälp av far och morföräldrar och kanske syskon och vänner, säger relationsexperten Eva Rusz till Svensk Damtidning.

Annons

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna

Annons