Nya bilden på Victoria väcker frågor

Kronprinsessan Victoria på polisens segway

Kronprinsessan Victoria ställde upp på en bild. Hos vissa kanske bilden väcker obehagliga associationer.

Kronprinsessan Victoria låter inte coronakrisen stoppa henne från att synas ute bland folket. Senaste igår dök hon upp på Stockholms gator för att hälsa på ett gäng poliser ur den så kallade segway-gruppen.

Victoria passade på att ställa upp på bild efter att ha utfört sina plikter som kunglig volontär på Sankt Paul, Stadsmissionens träffpunkt. Bilden lades ut på Twitter av Viktor Adolphson, som är områdespolis i Trygghetsgruppen Södermalm och yttre befäl inom utryckningsverksamheten.

Bilden på kronprinsessan Victoria väcker frågor

 

Polisen som yrkeskår är dock mer ifrågasatt än på länge just nu. I USA rasar protester över hela landet efter att ännu en svart man, George Floyd, mist livet i polisens händer.

“Det är uppslitande”

Riskerar kronprinsessan att dra på sig ilska nu när hon själv poserar jämte poliser? Det tror inte Paul Ronge, en av landets mest kända medierådgivare.

– Det ska inte spela någon roll. Det här händer ju i Sverige, och det var inga svenska poliser som var inblandade i det fruktansvärda som hände USA. Upploppen i USA är rasbaserade. Det är uppslitande, säger Paul.

– Jag tror inte att folk gör kopplingen till att hon på något sätt stöttar polisen i USA. Jag tror inte att det är en pr-miss.

Paul trycker på att människor i gemen har alldeles för höga tankar om Victoria för att koppla ihop henne med tragedierna i USA.

– Hon har byggt sitt varumärke som en schysst person och en självständigt tänkande människa under så lång tid. Det talar också för att man inte skulle göra den kopplingen, säger Paul.