Nya bilden på Victoria väcker reaktioner – imponerande detaljen uppmärksammas

Kronprinsessan Victoria

Foto: TT

Håller du med om den här detaljen?

3 kungliga snackisar från vecka 19!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 19!

(1:00)

Slå på ljud

I fredags rundade vår duktiga kronprinsessa av en lång arbetsvecka med ett ärofyllt uppdrag – en invigning!

Victoria dök upp i Uppsala för att högtidligt inviga det nya Ångströmslaboratoriet, hon klippte bandet och slog upp dörrarna till det imponerande bygget. Men det är en detalj som sticker ut!

Viktiga uppdraget

Victoria fullkomligt strålade i vårsolen på fredagen, och hade som vanligt ett brett leende på läpparna när hon utförde det viktiga uppdraget.

Många var glada att se kronprinsessan där, och det var som sagt en riktigt storslagen hon fick äran att inviga. Ångströmslaboratoriet är hela 30 000 kvadratmeter stort, och det största byggprojektet i Uppsala Universitets långa historia! Ett sådant stort projekt har minst sagt gjort sig förtjänt av en kunglig invigning.

Kronprinsessan Victoria inviger Ångströmslaboratoriet

Guldsaxen i högsta hugg, och kronprinsessan klipper bandet som om hon aldrig gjort något annat!

Anders Wiklund/TT

Laboratoriet beskrivs som en satsning på universitetets utbildningsmiljö och fokuset ligger på naturvetenskap, teknologi och matematik – vilken häftig grej!

Ångströmslaboratoriet i Uppsala

Här är Ångströmslaboratoriet i all sin prakt, 30 000 kvadratmeter stort – inte illa!

Helena Landstedt/TT

Imponerande detaljen

Det är ju precis sådana här uppdrag som kronprinsessan gärna dyker upp på och förgyller med sin kungliga glans, men kanske var just detta aningen utmärkande. I kommentarsfältet på Kungahusets Instagram, där de publicerade bilder från uppdraget var det nämligen en detalj som uppmärksammades:

"Alltså jäklar vilken bredd dom har på kunskap/inblick. Ena dagen är det nån fabrik som dom guidas runt i. Nästa är dom med sjuka barn för att på eftermiddagen åka stridsvagn etc."

Och även om just ovanstående scenarios är påhittade, har följaren en poäng. Visst är vår kungafamilj duktiga på att vara nästintill överallt i vårt avlånga land!

Bara den här veckan har Victoria hunnit med en salig blandning av kungliga åtaganden. Vad sägs om att hon invigt Polarbröds nya fabrik i Luleå, diskuterat fiskefrågor på Skeppsholmen, gått på smokingmiddag i Ulriksdals slottspark – och nu invigt Uppsala universitets nya storsatsning!

Kronprinsessan Victoria

En vacker kronprinsessa skålar för det nya bygget!

Anders Wiklund/TT

Foto: TT