Nya bilder avslöjar sanningen om Ari Behn: “Grät när jag såg dem”

Nya bilder avslöjar sanningen om Ari Behn:
Ari Behn dog för över åtta månader sedan. En ny konstutställning visar sanningen om mörkret som plågade honom.
Annons

Ari Behn sörjs fortfarande i Norge. Det var på juldagen 2019 som landet nåddes av beskedet att prinsessan Märtha Louises före detta make hade tagit sitt liv. Beskedet försatte det norska kungahuset – och hela den norska nationen – i chock.

Ari föll in i en svår depression efter att ha skilt sig från Märtha Louise 2016. I samband med skilsmässan blev han inlagd på sjukhus med en panikångestattack.
Annons
Annons

Året därpå, sommaren 2017, rapporterade norska Se og hör om Aris nya kärlek: juristen Ebba Rysst Heilmann.

Ari Behn död – nya bilder visar sanningen

Ebba och Ari, kära och lyckliga.
Ebba och Ari, kära och lyckliga.

Hon har nu ställt upp på en stor intervju med samma tidning.

– Det har varit otroligt tungt, självfallet. Det skulle vara han och jag för alltid, och jag saknar honom varenda dag. Men den här tiden som gått har också på ett märkligt sätt gjort att jag känt mig välsignad, på ett eller annat absurt vis. För att jag fick uppleva Ari och vara nära honom. Fått så mycket från honom. Jag är så tacksam för att jag fick vara hans flickvän. Och så visste han att jag skulle använda det hemska och sorgen till något konstruktivt och bra, säger Ebba till Se og hör.

Se og hör fick en pratstund med Ebba samtidigt som hon arbetade med öppningen av en ny utställning på det norska konstgalleriet Galleri Varden. I en ny utställning visas delar av Aris konst upp – men också målningar och fotografier av honom som andra konstnärer står bakom.

 

Berättar om tårarna

Ebba erkänner för tidningen att hon “grät sig genom rummen” när hon fick en förhandstitt på utställningen. Bilderna ger nya inblickar i Ari som människa, samtidigt som de också påminner henne om de mer bekanta sidorna av honom. Sidor som hon saknar.

– Jag var på ett sätt förberedd, men det var något med att se detta när han inte är med oss längre. Det är det som är speciellt. Samtidigt tvivlar jag inte på att Ari hade älskat utställningen, den är helt i hans anda, säger Ebba.

Annons

Aris egna målningar uttrycker en hel del svärta. Han var ju en väldigt plågad man.

– Bilderna som är mörka ger ju uttryck för en sann bild av livet. Ari använde sig av hela känslospektrat när han målade, ibland samsas de. Så är det att vara människa, säger Ebba.

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Nya bilder avslöjar sanningen om Ari Behn: “Grät när jag såg dem””

  1. Anna skriver: 24 augusti, 2020

    Var Ari Behn verkligen så älskad som det sagts efter hans död, eller har han helgonförklarats i efterhand? När han gifte sig med Märtha L var han väl snarare skandalomsusad och sågs som ett dåligt parti för en prinsessa…han var i alla fall långt ifrån okontroversiell. Så när blev han så älskad av hela norska folket…? Vore intressant om någon norsk läsare kunde kommentera.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar