Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här lämnar kungen Silvia efter olyckan – nya bilder från Drottningholm

16 feb, 2021, 15:36 
Drottningholm Kungen Drottning Silvia
Här är de första bilderna från Drottningholm, efter drottning Silvias fallolycka tidigt i går morse.
Annons
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramatBrand logo
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramat

Det är lugnet efter stormen på Drottningholms slott. Gårdagens dramatik har lagt sig och både i går eftermiddag och i dag har kungen kunnat åka iväg, i trygg förvissning om att hans hustru har det bra på hemmaplan.

Drottningen har sannolikt ont, handleden bröts ju på flera ställen när hon tog emot sig med högerhanden i fallet. Men förste livmedikus Mårten Rosenqvist ser förstås till att hon är smärtlindrad och vid 14.00-tiden båda dagarna har kungen setts rulla ut från Drottningholm, tillsammans med sin adjutant.

Kungen vid ratten och adjutanten – med munskydd – i passagerarsätet.

Då hade han också sett till så att någon i det kungliga hushållet gick ut med Brandie, hans trogna bayerska viltspårhund. Den uppgiften är ju verkligen ingenting för nygipsade drottning Silvia, som nu mest av allt behöver få ta det lugnt.

Annons

Så mår drottning Silvia efter olyckan på Drottningholm

Men kungen kom i alla fall iväg i sin nya BMW M8 Competition av årsmodell 2020 som han gav sig själv i present förra våren: Den anlände lagom till hans 74-årsdag i april, lackad i skimrande Atlantisblått och med stolar i rött och orange läder.

Innan kungen lämnade Drottningholm hade han förstås förvissat sig om att drottningen har det bra.

Själv kan drottningen inte göra så mycket mer just nu än att ha tålamod och låta läkningsprocessen ha sin gång, vilket sannolikt kommer att ta sin tid.

Omtänksamma kronprinsessan Victoria, som också haft några mycket oroliga timmar bakom sig, kom i alla fall på besök sent i går eftermiddag för att se hur det var med mamma Silvia – som enligt hovets informationschef trots allt mår efter omständigheterna väl.

Kronprinsessan Victoria
Drottningen har fått många krya-på-dig-hälsningar – och besök av sin äldsta dotter.

Foto: Carolina Byrmo, TT, Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna.

Annons