Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilder på Carl Philip och Sofia – ute i Stockholmsnatten

02 apr, 2022, 19:30 

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är på plats i Avicii Arena.

Annons
TV: Hör kungens första ord om kriget i UkrainaBrand logo
TV: Hör kungens första ord om kriget i Ukraina

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är på plats i Avicii Arena, där välgörenhetsgalan Hela Sverige Skramlar äger rum på lördagen.

Galan är en insamlingskonsert i solidaritet med Ukraina, och alla pengar går till organisationer som hjälper människorna som drabbas av kriget.

Programledarna för galan är Fredrik Skavlan och Emma Molin. Några av Sveriges största artister är även på plats och uppträder. Bland annat Tommy Körberg, Darin, Malena Ernman, Eva Dahlgren och Per Gessle.

Nya bilder på Carl Philip och Sofia

Strax innan galan började anlände prinsparet och fotograferades inne i arenan.

Både Carl Philip och Sofia bär mörka kostymer, och såg ut att vara på gott humör.

Annons

Sofia matchar den stilrena kostymen med beiga klackar och en ljusbrun väska, medan hennes make har valt att köra på en mönstrad slips.

Prinsessan Sofia och prins Daniel kommer till galan Hela Sverige Skramlar en insamlingskonsert i solidaritet med Ukraina på Avicii Arena
Glada miner!
Prinsessan Sofia och prins Daniel kommer till galan Hela Sverige Skramlar en insamlingskonsert i solidaritet med Ukraina på Avicii Arena
Prinsparet matchar i mörka kostymer.

Kungafamiljens ord om kriget i Ukraina: ”Den humanitära katastrofen är ett faktum”

Flera medlemmar i kungafamiljen har gått ut och fördömt Rysslands invasion i Ukraina, och har uttryckt sitt stöd till det ukrainska folket.

Annons

– Den humanitära katastrofen är ett faktum, sa kungen i ett tal i början av mars.

– Våra tankar går till det ukrainska folket.

Även prinsessan Madeleine har uttalat sig om kriget, i ett inlägg på Instagram, utifrån drottning Silvias organisation Childhood, som prinsessan är vice hedersordförande för.

”I mer än 18 år har Childhood varit aktiva i Ukraina och vi har etablerat nära och starka partnerskap med gräsrotsorganisationer som når de allra mest utsatta barnen. Jag har haft förmånen att träffa några av dessa organisationer under mina besök i Ukraina. Mina tankar går till dem och barnen under dessa svåra tider”, skriver Madeleine.

Annons