Nya bilder på kronprinsessan Victoria och prins Daniel väcker reaktioner – alla ser samma sak

14 mar, 2022, 12:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria ihop med prins Daniel väcker reaktioner.

Annons
Kronprinsessan Victorias tårar i tv – kan inte hålla tillbaka känslorna när barnkören sjunger
Kronprinsessan Victorias tårar i tv – kan inte hålla tillbaka känslorna när barnkören sjunger

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gör sitt för att agera som lugnande, förenande symboler mitt i en väldigt orolig tid. De visade sitt stöd och medlidande för Ukrainas folk i torsdags, först med en fredsbön och därefter genom att dyka upp på insamlingskvällen i Kungsträdgården.

Artister och hjälporganisationer hade samlats på den anrika platsen i centrala Stockholm för att samla in pengar till Ukraina.

Nya bilderna på Victoria och Daniel

Victoria och Daniel var kungliga hedersgäster och sågs sjunga med i musiken under hela kvällen. Besöket blev dokumenterat på kungahusets officiella Instagram-konto.

"I går kväll närvarade Kronprinsessan och Prins Daniel vid insamlingsgalan 'Sverige samlas och hjälper' för drabbade i Ukraina. Insamlingsgalan arrangerades av TV4 och sändes från Kungsträdgården i Stockholm. Vid galan medverkade artister och hjälporganisationer med syfte att samla in pengar till de drabbade i det pågående kriget i Ukraina", kan man läsa i bildtexten.

Annons

Och i kommentarsfältet hittar vi gott om bevis på hur mycket trygghet åsynen av Daniel och Victoria ihop ingjuter i svenska folket.

"Fantastiska insatser! Så bra kämpat med hjälpinsamlingar till det hemska kriget i Ukraina!", skriver en användare.

"Älskar er, Daniel och Victoria", skriver en annan.

"Tack för hjälpen", skriver en tredje.

Victoria blev faktiskt så rörd av ett framträdande under kvällen att hon fällde tårar.

Även Victorias pappa, kungen, har tydligt och kompromisslöst visat sitt stöd för Ukraina. Han tog på sig en uniform, som vår yttersta befälhavare, och höll ett starkt tal med udden riktad mot Ryssland.

– Europa befinner sig i en utomordentligt svår situation, svårare än på mycket länge. Den ryska federationen har invaderat Ukraina. Detta strider mot folkrätten och sätter grundläggande fri och rättigheter ur spel. Den humanitära katastrofen är ett faktum. Människor flyr sina hem och sitt land. Familjer splittras, oskyldiga dör. Sverige har bland annat tillsammans med övriga EU-länder i kraftigaste möjliga ordalag fördömt det ryska agerandet. Våra tankar går till det ukrainska folket, sa kungen i det uppmärksammade talet.

Annons