Nya bilder på kung Harald, 84, chockar Norge – starka reaktioner

21 okt, 2021, 12:27 
AvIndra Nordemar
epa09518581 Norway's King Harald (C), Queen Sonja (L) and Crown Prince Haakon (R) attend the solemn opening of the Storting, Norway's Parliament, in Oslo, Norway, 11 October 2021. EPA/Torstein Boe NORWAY OUT

Kung Harald är en älskad kung av många norrmän, men hälsan har svikit honom gång på gång. Nu visar nya bilder hur han egentligen mår.

Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Kung Harald har kämpat med hälsan i flera år. Han är 84 år och har opererats och varit inlagd på sjukhus ett flertal gånger sedan 2019.

Han har dessutom behövt sjukskriva sig under en längre tid. Men nu verkar det som att kungen har återhämtat sig – med bravur!

Kung Haralds hälsotillstånd – efter operationerna

Den norska kungen är vid god vigör, vilket de flesta kanske inte tror med tanke på de tidigare hälsotillstånden, och även med åldern i åtanke, men det är han faktiskt. På nya bilder ser han piggare ut än på länge, och dessutom har han kronprins Haakon vid sin sida.

Kung Harald har varit trofast sin kungliga titel i många många år, och han utför sina plikter utan klagomål, ja han verkar älska sitt jobb, trots att han gjort det i över 20 år efter vanlig norsk pensionsålder.

Kung Haralds framtid väcker reaktioner

I en intervju häromåret gav Norges kung ett mycket klart besked: Han tänker hålla den ed han givit till Stortinget och sitta kvar på tronen – livet ut.

Annons

"Det nionde sametinget har öppnat. Kungen och kronprinsen var närvarande i Karasjok under den högtidliga ceremoni.", skrev det norska kungahuset nyligen på Instagram.

Och följarna verkar älska den norska kungafamiljen!

I kommentarsfältet skriver flera liknande kommentarer:

"Älskar kronpinsen och vår kung"

"Världens finaste kung"

"Så fina, far och son"

"Kronprinsen är så lik sin far"

Foto: TT

Annons