Nya bilder på kungaparet från Stenhammar

nya bilder på kungaparet från stenhammar
Kungaparets skred till handling när coronaviruset briserade i Stockholm. De lämnade huvudstaden för en lugnare tillvaro på slottet Stenhammar, utanför Flen. Se bilderna från deras nya vardag!
Annons

Frisk vårluft och raska hundpromenader. Kungaparet må befinna sig i en konstig situation. Coronaviruset hindrar dem från att representera Sverige ute i landet och de kan heller inte träffa sina barn och barnbarn i nuläget.

Annons
nya bilder kungaparet stenhammar
Viltspårhunden Brandie älskar de långa promenaderna med husse och matte!

Kungaparets nya liv på Stenhammar

Men den lugna tillvaron på Stenhammar innehåller även en hel del ljusglimtar. De har alltid längtat efter mer ledig tid på slottsägorna, utanför Flen, och nu kan kungen dessutom ägna sig åt sitt älskade lantbruk!

Annons

På de nya bilderna, tagna av TT, får vi se vårt kungapar på en avslappnad promenad med hunden Brandie. De poserar kärleksfullt framför kameran, med huvudena tätt ihop.

nya bilder kungaparet stenhammar
Kungaparet ser så kärleksfulla ut på de nya bilderna!

Vi får också se hur drottningen böjer sig ner vid stenmuren för att plocka nässlor – kanske planerar  hon att laga en vårig nässelsoppa till sin man! Kungaparet har nämligen begränsat sina sociala kontakter, så någon större köksstyrka är det inte tal om på Stenhammar.

Annons
nya bilder kungaparet stenhammar
Kungen trivs verkligen på Stenhammar, med de 475 korna!

När coronaviruset briserade i Stockholm lämnade kungaparet Drottningholm för Stenhammar. Just nu bor de där, tillsammans med kungens syster Birgitta, på obestämd tid. I en intervju med Dagens Nyheter berättade kungen att de har mycket att sysselsätta sig med på weekendslottet. De har bland annat renoverat en gammal gjutjärnssoffa som behövde målas om! Och så blir det förstås många FceTime-samtal med barnbarnen.

Fakta om Stenhammar

Kungen var bara nitton när han blev arrendator på Stenhammar, och han tog då över arrendet efter sin farfars bror prins Wilhelm. Kungen var bara nitton när han blev arrendator på Stenhammar, och han tog över arrendet efter sin farfars bror prins Wilhelm.

Stenhammar består av 20 rum och kök. Ägorna sträcker sig över 2000 hektar mark och totalt finns där 150 olika byggnader, från ladugårdar till gäststugor.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Nya bilder på kungaparet från Stenhammar”

 1. Anna skriver: 30 april, 2020

  Fina, fina kungaparet


 2. Fundering skriver: 30 april, 2020

  Grattis vår fine kung! Alla på Stenhammar är väl med och firar. Bilden av att ni två är ensamma på Stenhammar stämmer väl inte. Var försiktig.


 3. charlotte skriver: 30 april, 2020

  Fina bilder av vårt tjusiga kungapar!


 4. Elna skriver: 30 april, 2020

  Skönt att Svensk dam har koll på dagens drottning. Döm om min förvåning här Svensk dam damp ner i min brevlåda, i en artikel står det att drottning Ingrid bar kröningsdiademet. Drottning Ingrid var dansk drottning. Våra förra drottning hette Louise. Dags att öppna historieböckerna. Tips läs Regenten som räddade monarkin. Kronprinsessan Margareta och drottning Louises historia.


 5. ancibergfeldt skriver: 30 april, 2020

  Ja så här mår kungaparet som bäst!


 6. Minna skriver: 30 april, 2020

  En äldre par på promenad, so what


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar