Nya bilder på sjuke kung Harald – stor oro i Norge

07 maj, 2021, 13:00 
Kung Harald och drottning Sonja
Det har kommit nya bilder på den sjuke kung Harald, som blivit inlagd flera gånger den senaste tiden.
Annons
Hovets svar efter Haralds tuffa besked
Hovets svar efter Haralds tuffa besked

Kung Harald brottas med återkommande hälsobekymmer. Gång på gång tvingas han ta ledigt från sina kungliga plikter för att kroppen strejkar.

Sedan i december 2019 har Harald varit inlagd på Rikshospitalet i Oslo vid sex tillfällen. I januari i år opererades han för en avsliten sena i höger knä efter en period med smärta i ena benet.

Nya bilder på sjuke Kung Harald

Ingreppet var framgångsrikt men återhämtningen blev svår – och slutdatumet på Haralds sjukskrivning sköts fram två gånger.

Men nu har Harald återvänt till jobbet – i stor stil. Han och sonen kronprins Haakon har tillsammans inspekterat "Kongeskipet Norge", kronans officiella fartyg.

"Säsongen är officiellt igång för manskap och officerer på Kongeskipet Norge när kungen kliver ombord skeppet. Detta skedde i eftermiddags. Kung Harald gick ombord tillsammans med kronprinsen för att bekräfta att skeppet är redo att gå till havs", kan man läsa i det norska kungahusets Instagram-inlägg om besöket.

Annons

I Norge blir man självfallet orolig för sin konung när han far in och ut ur sjukhuset. Därför är norrmännen extra glada över att se Harald så pigg – även om han hade med sig ett par kryckor för säkerhets skull.

"Det var fint att se"

Kryckorna var med!

Kommentarsfältet är fullt av glada tillrop och lyckönskningar.

"Far och son var säkert strålande nöjda", skriver en användare.

"Det var fint att se kungen gå upp för landgången", skriver en annan.

"Önskar kung Harald och hans familj en fin sommar – gärna ombord Kongeskipet", skriver en tredje.

I höstas förvärrades Harald hälsotillstånd när han drabbades av andnöd, förorsakad av problem med hjärtat.

Efter en längre utredning opererades han i oktober, och fick en ny hjärtklaff i stället för den tidigare konstgjorda från 2005, som hade tjänat ut.

Annons
Annons