Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna avslöjar sanningen om förhållandet mellan prinsessan Sofia och prins Carl Philip

03 nov, 2021, 09:44 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har ett speciellt förhållande, avslöjar nya bilder.
Annons
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!Brand logo
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick kämpa länge för att deras kärlek skulle bli accepterad. Sofia i synnerhet mötte stort motstånd på grund av sin bakgrund och tidigare karriär.

Därför är det helt logiskt att ett av deras hjärtprojekt som gift par är att bekämpa näthatet. Projektet har hållit på i två och gick nyligen in i ett nytt stadium, när den digitala installationen Vi står upp mot näthatet tillsammans lanserades på Fotografiska museet.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip – bilderna avslöjar förhållandet

– Det är en grupp som är särskilt utsatt och för många blir konsekvenserna av hatet, hoten, mobbningen eller trakasserierna både allvarliga och bestående, säger Sofia och Carl Philip på premiären.

– Det kan aldrig bli något vi får lära oss att leva med. Ändå är det precis det som sker. Den psykiska ohälsan ökar, inte minst bland barn och unga. Politiker hoppar av sina uppdrag på grund av hot och många vågar inte uttrycka sin politiska åsikt i rädsla för repressalier.

Annons

– Därmed utgör näthatet ett direkt demokratihot. Bara för att vi har yttrandefrihet och något inte är olagligt, betyder inte att det är okej. Hatet finns överallt, i alla samhällsskikt, alla yrken, könsidentiteter och åldrar. Det är allvar, det vet vi och det räcker nu.

Otrolig kärlek!

I samband med utställningen togs bilder på Sofia och Carl Philip. Bilder där man verkligen ser att prinsparet, tre barn senare, fortfarande beter sig som nyförälskade.

Kolla bara!

Ellen Myrgård Lindén har sett bilderna och blir alldeles varm inombords.

– Carl Philip och Sofia har verkligen kvar en lekfull jargong, som annars brukar känneteckna par som är nykära. De njuter verkligen av att vara ute och jobba tillsammans och på de här bilderna ser man tydligt hur de ger varandra kärleksfulla blickar, gång på gång. Ett ganska ovanligt beteende av två kungligheter som är ute och representerar Sverige, säger Ellen.

Annons