Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Nya bilderna på Ari Behn – 1,5 år efter hans död

Ari Behn

Nya bilder på Ari Behn har kommit fram, 1,5 år efter hans död.

Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Slå på ljud

Ari Behn försatte ett helt land i sorg. På juldagen 2019 kom beskedet att författaren och konstnären, prinsessan Märtha Louises exmake, tagit sitt liv, 47 år gammal. Plötsligt var livet uppochnervänt för Märtha Louise och döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

Maud, den äldsta av döttrarna, har pratat öppet om sorgen, inte minst i talet som hon höll på hans begravning.

– Du sa att jag var en glittrande diamant. Du fick oss att känna att vi kunde bli vilka vi vill. Tack till dig. Vi hoppas att du vet hur mycket vi älskar dig. Vi trodde att du ville gå med oss längs med altargången. Vi trodde att du ville bli morfar till våra barn. Se vilka personer vi skulle bli, sa Maud då.

Maud Angelica Bern om pappa Ari Behn

Maud har fått mycket beröm, till och med prisats för modet som hjälpt henne att tala om något så svårt.

Den 10 september inföll den internationella suicidpreventiva dagen, en dag instiftad av Världshälsoorganisationen för att uppmärksamma det oerhört viktiga arbetet emot mental ohälsa.

Maud högtidlighöll dagen med ett öppenhjärtigt inlägg. På bilden står hon framför en byrå där familjen ordnat ett slags altare åt Ari.

"Du är ingen förlorare"

I bildtexten skriver Maud:

"Min pappa tog sitt liv ungefär ett och ett halvt år sedan. Och jag känner med alla som har det svårt. Vi borde normalisera att prata om hur man känner och om man har det svårt och också att gråta. Det är ett tecken på styrka, inte svaghet, att be om hjälp. För alla går igenom detta. Det är okej att må dåligt. Du är ingen förlorare eller en börda. Dina känslor är legitima, oavsett hur små eller stora de är, och du förtjänar allt gott i världen och lycka och kärlek. Du kommer inte alltid att känna så här och saker kan förändras. Saker kan bli bättre. Det finns hjälp att få", skriver Maud.

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”

LÄS MER: Olavs farliga kärleksresor till Märtha – historien bakom "Atlantic crossing"

LÄS MER: Läkarns besked om sjukdomen – så sjuk är Mette-Marit