Nya bilderna på drottning Máxima väcker ilska!

Drottning Máxima

Aj aj aj! Nu har det blåst upp till orkan kring drottning Máxima. Och bråket handlar om en bild från hennes privata semester...
5 ställen kungligheterna reser till!
Slå på ljud

 

Det var under nederländska kungafamiljens privata Greklandssemester i förra veckan som drottning Máxima. 49. och kung Willem-Alexander. 53, gjorde det mest förbjudna.

Platsen var en restaurang på den grekiska ön Milos, där de blev fotograferade, varma och svettiga. Men framför allt: Axel mot axel med en av de anställda – som också lagt armen om drottning Máximas rygg.

Hemma i Nederländerna blev det mediastorm. Europas kungligheter är ju vandrande symboler för sitt land och förväntas följa myndigheternas rekommendationer till punkt och pricka.

Så drottning Máxima och kung Willem-Alexander insåg snabbt att de måste pudla, och nu har de gått ut med en officiell ursäkt – på Twitter:

Holländska kungafamiljen firar Willem-Alexanders födelsedag 2020.

Máxima och Willem-Alexander var på semester med sina barn Amalia, 16, Alexia, 15, och Ariane, 13, när de bröt mot coronareglerna. Det blev jätterubriker…

Kronprinsessan Mary var också i blåsväder i förra veckan, sedan hon råkat ta en person i hand under sitt kungliga uppdrag i Grenå. Ursäkten kom bara några timmar senare:

Kronprinsessan Mary i munskydd

Kronprinsessan Mary bakom munskyddet.

– Igår var jag i Grenaa på mitt första officiella uppdrag efter sommarsemestern. På vattnet och i luften gick det bra, men på land glömde jag bort mig och skakade hand. Det påminde mig om hur viktigt det är att vi hjälper varandra att leva upp till rekommendationerna. Ta hand om er själva och ta hand om varandra.

Kungen och drottningen framför Solliden

Kungaparet var på privat utflykt till Dalarna.

Samtidigt är ju kungligheterna inte mer än människor och ibland blir det fel. Så det pudlas helt enkelt lite överallt just nu. Kungen och drottning Silvia valde till exempel att radera en bild från sitt besök på Zorngården i somras, enligt ryktet för att de stod för nära museidirektören Johan Cederlund. Hovets informationschef sa dock att bilden togs bort för att den var tagen i ett privat sammanhang.

Foto: TT, Instagram.