Nya bilderna på en skadad Juan Carlos oroar spanjorerna

Juan Carlos 4

Juan Carlos av Spanien har varit på tjurfäktning i Las Ventas i Madrid. Det såg nästan ut som om exkungen själv gått ned på arenan och fightats. I ansiktet var han både blå och röd samt hade ett stort plåster invid ena ögat. Här avslöjar vi vad som egentligen hänt.

– Alla pratade om Juan Carlos blåslagna ansikte, skriver nu El Español.

Som vanligt anlände exkungen till tjurfäktningarna i Las Ventas i sällskap med sin dotter, infanta Elena. Hon gillar denna spanska, grymma sport. Men denna gång följde Elenas dotter Victoria Federica och son Froilán också med.

Juan Carlos vacklande hälsa

Men kung Felipes far såg allt annat än frisk ut, rapporterar tidningen. Spekulationerna gick vilda på tjurfäktningsarenan.

– Ansiktet var lila!

I januari 2019 fyllde exkungen 81 år och länge har han haft en vacklande hälsa. Operationerna har avlöst varandra. Denne man var som ung mycket atletisk och den nästan två meter långe forne regenten har haft ett liv med mycket sport. Inte nog med att han har en OS-medalj i segling, han har även brunt bälte i karate!

Juan Carlos hälsa har vacklat, här med blåslaget ansikte.

Själv sade kungen inte mycket om anledningen till plåstret och blåmärket. Men när han såg hur till och med de hovanställda ryggade tillbaka kommenterade han sitt utseende.

– Jag har inte ramlat, inte fallit. Det är bara ett litet födelsemärke som har bränts bort.

Men den spanska pressen fortsätter att spekulera. De tror att exkungen har mer att berätta. Men hovet på slottet Zarzuela bekräftar bara Juan Carlos version.

– Endast ett födelsemärke. Inget att bekymra sig om!

Juan Carlos hälsa vacklar

På senare år har kung Felipes far dragits med problem med hälsan, men också med skandaler. Som när han åkte på elefantjakt i Botswana mitt under den spanska finanskrisen. Inte blev det bättre då kungen tog med sin omtalade “rådgivare” tillika älskarinna Corinna zu Sayn Wittgenstein på semestern. Det faktum att kungen och drottningen inte levt tillsammans på flera år, fick inte heller populärpoängen att öka.

Nåväl. Spanjorerna behöver i alla fall inte oroa sig om det lilafärgade ansiktet. Inte plåstret heller för den delen, enligt källorna vid hovet.

Läs mer:

Iñakis förtvivlan i kvinnofängelset: “Måste träffa familjen”

Skandalerna växer – Inakis sexistiska mail är droppen för spanjorerna

Foto: TT