Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på Estelle och Oscar – så har du aldrig sett dem förut!

03 maj, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT, Kungliga Hovstaterna/Instagram
Snart vankas kungligt statsbesök!
Annons

Det är mycket förberedelser som ska till inför ett kungligt statsbesök.

Intensiva programmet – så var franska statsbesökets sista dagBrand logo
Intensiva programmet – så var franska statsbesökets sista dag

Kungliga statsbesök i Sverige

Snart väntar ytterligare ett. Redan på måndag anländer kung Frederik, vilket blir hans första statsbesök sedan trontillträdet i januari och det första statsbesöket från Danmark sedan 1985!

Annons

Kronprinsessan Victorias ord om kung Frederik

Allt pekar alltså på att det är ett efterlängtat besök, och som tur är får hovet lite extra hjälp i planeringen av inga mindre än de kungliga barnen – prinsessan Estelle och prins Oscar!

Det kommande statsbesöket från våra grannar i syd är troligtvis extra speciellt för samtliga inblandade. Kung Frederik och drottning Mary är ju faktiskt gudföräldrar till både Estelle och Oscar, och kronprinsessan Victoria har tidigare talat om den goda relationen till de danska kungligheterna.

– Det är en nära relation vi har på det sättet, att han alltid har varit väldigt beskyddande och omhändertagande, sa Victoria i en dokumentär i samband med att Frederik blev kung.

Estelle och Oscars förberedelser inför statsbesöket

I en bild på Instagram syns Estelle och Oscar, iklädda finkläder, pyssla tillsammans. Vid en närmare anblick ser de ut att klistra och klippa ihop danska flaggor. Vilket välkomnande!

Annons

På måndag anländer det danska kungaparet via båt och tas emot av den svenska kungaslupen Vasaorden. Där möts de av Victoria och prins Daniel och åker sista vägen tillsammans.

Sedan väntar allvar, mer allvar och till slut en kunglig galamiddag!

Annons