Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på Estelle rör upp känslor – väcker kraftiga reaktioner i utlandet

07 maj, 2024, 14:00 
Nya bilderna på prinsessan Estelle väcker kraftiga reaktioner i utlandet.
Annons
Estelles drottningskola: Därför stoppas hon av Victoria och DanielBrand logo
Estelles drottningskola: Därför stoppas hon av Victoria och Daniel

Prinsessan Estelle är inte som andra tolvåringar. Trots sin ringa ålder bör hon ett tungt ansvar på sina axlar. En dag ska hon bli kronprinsessa och sedan drottning, ett uppdrag som hon kommer förberedas inför under hela sin barndom.

Ja, som nummer två i den svenska tronföljden har Estelle en väldigt annorlunda uppväxt. För varje dag som går ökar också förberedelserna inför den plikt som väntar henne en vacker dag.

Hon har följt med mamma Victoria på jobbet flera gånger, lärt sig kunglig vett och etikett, och de senaste åren synts alltmer i det kungliga rampljuset vid diverse tillställningar.

Annons
Drottning Silvia och prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle och drottning Silvia vid kungens födelsedagsfirande 2024.Jonas Ekströmer/TT

Här stjäl Estelle showen

På måndagen anlände kung Frederik och drottning Mary till Sverige för sitt första statsbesök som kungapar. Då var självklart Estelle närvarande för att ta del av det historiska ögonblicket och välkomna de danska kungligheterna.

På kungliga slottet samlades sedan kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Estelle, prins Oscar, prins Carl Philip och prinsessan Sofia för ett gemensamt fotografi med Frederik och Mary.

Annons

Väl där gjorde Estelle det som hon ofta gör – stjäl showen. Likt Victoria hade hon valt ut en rosa, drömlik klänning – ett kvitto på att Estelle går i mamma Victorias fotspår.

Hyllas stort i utlandet

Estelles klänningsbeslut har även uppmärksammats utomlands. Det kungliga modekontot Royal Fashion Police har skrivit om prinsessans outfit – och i kommentarsfältet hyllas hon nu enormt mycket.

”Estelle har blivit så vuxen! Jag kom ihåg dagen hon föddes”, skriver en person.

Annons

”Det är en underbar klänning på Estelle. Färgen är otroligt vacker – väldigt lik mamma. Hon är så lång och har växt upp”, skriver en annan.

Kungafamiljen
Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria valde samma färg på klänningarna när de välkomnade kung Frederik och drottning Mary.Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT/Instagram

Annons