Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria på slottet – här visar hon sitt stöd

01 okt, 2023, 09:00 

Kronprinsessan Victoria frontar Cancerfondens Rosa bandet-kampanj i år igen.

Annons

Varje år i oktober gör hon det – dyker upp med Rosa bandet på bröstet för att visa sitt stöd till alla tusentals personer som årligen drabbas av den hemska sjukdomen bröstcancer.

För femtonde året i rad är kronprinsessan beskyddare av Rosa bandet-kampanjen. Ett viktigt uppdrag för Victoria, som ju har personlig koppling till frågan.

Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Kronprinsessan beskyddare av Rosa bandet-kampanjen

I år fyller Rosa bandet, som gjort oktober till en rosa månad, 20 år. Och sin vana trogen gör Victoria allt hon kan för att väcka uppmärksamhet till frågan.

- Vi är så stolta över att H.K.H. Kronprinsessan är Rosa Bandet-kampanjens beskyddare och genom detta stöttar vår vision att besegra cancer, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

Annons

– Kronprinsessans engagemang är en viktig del i att visa att vi är många som står bakom och driver kampen framåt

Kampanjen pågår månaden ut, och genom att köpa ett rosa band eller armband, stöttar man cancerforskningen. Det bidrar i sin tur till att fler kan friskförklaras, och dessutom vill man med kampanjen öka medvetenheten kring sjukdomen så den upptäcks i tid.

Du hittar det rosa bandet på ICA och Apotek Hjärtat, Lindex, Interflora och Nordic Wellness.

Kronprinsessan Victoria fotas med anledning av Cancerfondens rosa bandet-kampanj
Victoria i rosa – oktobers färg.

Prinsessan Christina om sin bröstcancer

Över 8000 personer får varje år diagnosen bröstcancer. Tack vare framsteg i forskningen, är idag är prognosen ofta god för de som drabbas. Enligt Cancerfonden överlever 9/10 drabbade.

Annons

Kronprinsessan Victoria har tyvärr, som många andra, erfarenhet av sjukdomen på nära håll. Det var 2010 som prinsessan Christina, kungens syster, drabbades av bröstcancer. Hon berättade om det öppet.

– Jag hoppas att det kan vara ett stöd för andra.

Sedan dess har både drottning Silvia och prinsessan Christina belyst vikten av att kvinnor undersöker sina bröst.

– Ju tidigare man upptäcker en tumör desto större är chanserna att man klarar sig, har Christina berättat.

Foto: Cancerfonden/Christopher Hunt

Annons