Nya bilderna på kronprinsessan Victoria väcker reaktioner – alla ser samma sak

Kronprinsessan Victoria

Nya bilder på kronprinsessan Victoria väcker starka reaktioner.

Efter reklamen: Kronprinsessan Victorias tårar i tv – kan inte hålla tillbaka känslorna när barnkören sjunger

Slå på ljud

Världen är fortfarande i chock. Rysslands invasion av Ukraina inleddes på torsdagsmorgonen den 24 februari, och sedan dess har förloppet fullständigt dominerat nyhetsrapporteringen.

Rapporter om explosioner och angrepp från skyn strömmar in hela tiden. Från platser som Kiev, Charkiv, Kramatorsk, Odessa och Mariupol kommer nu bilder med höga rökpelare och människor som flyr i skräck.

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria

I Sverige har vårt kungahus tagit tydlig ställning i konflikten. Kungen tog på sig en uniform och höll ett starkt tal med udden riktad mot Ryssland.

– Europa befinner sig i en utomordentligt svår situation, svårare än på mycket länge. Den ryska federationen har invaderat Ukraina. Detta strider mot folkrätten och sätter grundläggande fri och rättigheter ur spel. Den humanitära katastrofen är ett faktum. Människor flyr sina hem och sitt land. Familjer splittras, oskyldiga dör. Sverige har bland annat tillsammans med övriga EU-länder i kraftigaste möjliga ordalag fördömt det ryska agerandet. Våra tankar går till det ukrainska folket, sa kungen.

Hans hustru drottning Silvia och äldsta barn kronprinsessan Victoria står inte heller passiva under krisen. De tre, plus prins Daniel, deltog tillsammans under en fredsbön i Slottskyrkan, ledd av Kunglinga Hovförsamlingens pastor Michael Bjerkhagen.

Kungen, Victoria och Silvia tände också ljus, för att hedra alla som faller offer för krigets fasor.

"Oslagbara familj"

I kommentarsfältet hittar vi många applåder för kungafamiljens solidariska handling.

"Tack för att monarkin och svenskt försvar leder och inspirerar oss i ljusa som mörka tider. Monarkin är ett ljus på stigar mot fred och den goda viljan", skriver en användare.

"Finaste Kungafamiljen är en förebild för Sverige och omvärlden", skriver en annan.

"Oslagbara fantastiska familj!!", skriver en tredje.

"Vackra kronprinsessan", skriver en fjärde.

Det är symboliskt viktigt att kronprinsessan deltar vid sin pappas sida under den här typen av ceremonier. Som framtida statschef vilar ett tungt ansvar på hennes axlar – och vi är många som förväntar oss att hon fungerar som en enande symbol under dessa otrygga tider.