Oron för kung Harald, 85, efter sjukhusvistelsen – nya bilderna väcker starka reaktioner

30 dec, 2022, 20:30 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Kung Harald har blivit utskriven från sjukhuset. Men hälsan är inte på topp. Nu är det många som reagerar på de nya bilderna.

Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Det har varit många sjukhusvändor för kung Harald, 85, på sistone. Han har vart sjukskriven i månader efter sin operation, i november blev han sjuk, och nu kort efter att han äntligen kunnat arbeta igen är han tillbaka i sjukskrivningen.

Det var förra veckan som norska hovet meddelade att kungen blivit inlagd på Rikssjukhuset i Oslo. Han hade då drabbats av en infektion och behandlades under några dagar med intravenös antibiotika.

Nu är han utskriven, men på nya bilder är det många som reagerar.

Kung Haralds tillstånd efter sjukhusvistelsen

Harald behövde som tur var inte tillbringa julen i sjukhussängen, utan blev utskriven precis lagom till julfirandet. Och redan ett par dagar senare var han stabilt på fötter igen.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Ja, att Harald har krut i kroppen är det ingen tvekan om. Han har jobbat som statschef 20 år över vanlig norsk pensionsålder, och några planer på att sluta har han inte. Harald har i en intervju berättat att han tänker hålla den ed han givit till Stortinget och sitta kvar på tronen – livet ut.

Trots åldern, skador och sjukdomar är Harald oerhört trofast sin plikt. På juldagen var han därför och mötte det norska folket på den traditionsenliga juldagsgudtjänsten i kapellet i Holmenkollen, som ligger i närheten av familjens fritidsresidens Kongsseteren, där kungaparet och kronprinsfamiljen firat jul tillsammans.

Här firar kungafamiljen årligen jul. Kongsseteren i Holmekollen, Oslo.

Många menar nu att det är glada att se kung Harald igen – efter sjukhusvistelsen. Harald är mycket populär och älskad i Norge, folket är därför oroade för kungens hälsa. Men just nu verkar han tillstånd vara stabilt.

Annons

Många reagerar efter nya bilderna på kung Harald

Han dök upp i en krycka i vardera hand i kapellet, men det har han gjort ett bra tag nu. I övrigt verkade han vara pigg och glad: Så härligt att se!

Norska kunghuset har lagt ut bilder från gudstjänsten på Instagram – och kommentarerna haglar in:

"Du sviker ingen du, för en sån kung vi har"

"Så glad över att se att kung Harald ser ut att må bra!"

"Fina Harald och Sonja. I dag borde de fått slappna av hemma, och skickat bara kronprinsfamiljen"

"Så glad att kung Harald mår bättre"

"Vi är lyckligt lottade här i Norge, som har så fina representanter och närvarande personer som våra kungligheter"

Foto: TT

Annons