Nya bilderna på kungen och Silvia väcker reaktioner – alla säger samma sak!

11 mar, 2023, 05:03 

Många har uttryckt samma känslor och tankar efter att ha sett de nya bilderna på kungaparet.

Annons
Här blir kungen ställd efter Svensk Dams fråga!
Här blir kungen ställd efter Svensk Dams fråga!

2023 är ett stort år för kungafamiljen av flera anledningar. Kungen firar 50 år på tronen, drottning Silvia fyller 80 och prins Daniel fyller 50.

Tidigare i veckan fick vi även reda på att prinsessan Madeleine och familjen har bestämt sig för att flytta hem till Sverige i augusti.

Mycket att fira, med andra ord!

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia, kungen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia under riksdagssupén på Stockholms slott på tisdagskvällen.
Ett härligt år för vår fina kungafamilj!

Kungen hyllas runtom i hela Sverige

Måndagen den 20 februari genomgick kungen en hjärtoperation, som lyckligtvis gick precis som planerat.

Annons

”Kungen tackar för allt stöd och den värme som visats honom, och känner tacksamhet över svensk sjukvård”, skrev hovet i ett pressmeddelande.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia promenerar från konserthuset till Västerås slott genom Vasaparken. Landshövding Johan Sterte (till vänster). Kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och drottning Silvia samtliga 21 län i Sverige och idag Västmanlands län.
Vi alla var otroligt lättade över att höra att kungens operation hade gått bra.

Beskedet om operationen väckte givetvis oro hos hela svenska folket – och vi var alla lättade när det stod klart att allt hade gått bra.

Efter en tids vila var kungen på benen igen, och åker just nu runt i hela Sverige där han hyllas för sina 50 år på tronen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer med tåg till Västerås centralstation där landshövding Johan Sterte tar emot. Kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och drottning Silvia samtliga 21 län i Sverige och idag Västmanlands län.
Vårt fantastiska kungapar!

Nya bilderna på kungen och drottning Silvia väcker reaktioner – alla säger samma sak!

I veckan har man publicerat bilder från kungaparets olika besök på kungahusets officiella Instagramsida.

Annons

I kommentarsfälten under bilderna är det tydligt att svenskarna känner en enorm värme och tacksamhet gentemot kungen och drottningen.

"Heja våran Kung! Aktiv ända in i kaklet. Beundransvärd. Mänsklig och värdig på samma gång. Gör sitt allra bästa. Heder åt Carl XVI Gustaf!", skriver en person.

"Så skönt att vår fina Kung är igång igen efter operationen!", skriver en annan.

"Tack till vårt kungapar!", skriver en tredje.

Annons