Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på Margrethe rör upp känslor – väcker misstankar: ”Politiskt inkorrekt”

21 nov, 2023, 08:20 

Drottning Margrethes klädval rör upp känslor.

Annons

När kungligheter reser runt i världen gör de det ofta i kungliga strålglans. De vackra klänningarna avlöser varandra när de utför sina kungliga plikter – och drottning Margrethe är inget undantag.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!Brand logo
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Under åren har hon fått står uppmärksamhet för sina outfits. När det spanska kungahuset var på statsbesök i Köpenhamn förra veckan var drottningen framme igen med sina vackra kreationer.

I samband med galamiddagen bar hon en grön klänning som släpade i golvet. Som grädde på moset hade hon valt en stor pälsrock, som vilade ledigt över drottningens axlar.

Annons
Drottning Margrethe
Drottning Margrethe bar en pälsrock som nu fått stor uppmärksamhet.

Margrethes klädval rör upp känslor

Den smaragdgröna festklänningen är något av en favorit. Den är skapad av den danska designern Birgitte Thaulow och syddes inför firandet av drottningen 40 år på tronen 2012.

Men det är inte det plagget som nu fått uppmärksamhet. I stället är det pälsrocken som är i fokus och det divideras om den är gjord av äkta päls, något Margrethe inte är helt främmande att bära.

– Päls var en gång i tiden en statussymbol, och därmed vanlig i kungliga kretsar, säger kungaexperten Caroline Vagle till norska Se och Hör.

Annons
Drottning Margrethe
Drottning Margrethe har flera gånger burit äkta päls.

”Politiskt inkorrekt”

Det är inget nytt att plagg gjorda av djurpäls är en fråga som debatterats flitigt. Danska politiker har nu också gjort sitt yttersta för att fösa ut det plagg som tidigare varit så populärt.

– Idag är det däremot politiskt inkorrekt att använda päls och i det här landet har Stortinget antagit en kontrollerad avveckling av pälsnäringen med deadline den 1 januari 2025, säger Caroline Vagle.

Var Margrethe själv står i pälsfrågan är oklart, men flera kungliga har fått kritik för att de bär äkta päls, inklusive drottning Margrethe.

– De flesta av de stora modehusen har också tagit avstånd från äkta päls, och använder det inte längre i sina kollektioner.

Foto: TT

Annons