Nya bilderna på Mette-Marit – visar upp sig efter allvarliga sjukdomen

Nya bilderna på Mette-Marit – visar upp sig efter allvarliga sjukdomen

Shutterstock

Mette-Marit har varit ute på premiär tillsammans med drottning Sonja.

Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!
0:33

Efter reklamen: Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!

(0:33)

Slå på ljud

Att Mette-Marit lider av allvarliga hälsoproblem är ingen hemlighet och detta är något som påverkar hennes vardag i allra högsta grad. För ungefär 2,5 år sedan diagnosticerades hon med sjukdomen lungfibros, en kronisk sjukdom som kan göra det svårt för henne att klara av allt som friska personer skulle klara av i perioder.

Kungahuset har löst det så att Mette-Marits schema ofta är ganska tomt, och så dyker hon upp vid de tillfällen hon känner sig stark nog med kort varsel.

Så var fallet under onsdagen då Mette-Marit fanns vid drottning Sonjas sida under premiären av nya filmen Margrete Ð Queen of the North. Filmen handlar mycket passande om Magrete den förste, som levde under 1400-talet och under sitt styre enade Norden och var därmed regent över Sverige, Norge och Danmark.

Andreas Fadum / TT

– Det är första gången en storfilm av denna kaliber är vigd åt drottning Margarete den första, och det är hög tid. Att drottning Sonja tackade ja till vår inbjudan till premiären vittnar om filmens viktiga budskao, om att Margareta den förstas liv och livsgärning är en ovärderlig del av vår gemensamma nordiska historia, säger Espen Stedje, generalsekreterare i Föreningen Norden till norska kungahuset.