Nya bilderna på prins Christian avslöjar sanningen

Nya bilderna på prins Christian avslöjar sanningen

Ida GuldbÊk Arentsen
Prins Christian av Danmark har fyllt femton år, och de nya bilderna avslöjar en viktig detalj!

Idag är det en speciell dag för den danska kronprinsfamiljen för det är nämligen prins Christians 15-årsdag! För att fira har det danska kungahuset publicerat nya porträttfoton på den unge prinsen och det finns en slående likhet mellan honom och hans mor, kronprinsessan Mary.

Allt från ansiktsdragen till ögonfärgen till håret ser ut att vara nästan rakt av kopierat från kronprinsessan. Prinsen bär en grön jacka på bilderna och även en outfit med vit skjorta, blå kavaj och ljusa byxor. Väldigt snygg och väldigt vuxen stil som han bär upp med den äran!

Bilderna släpptes för prinsens födelsedag, men vem är han lik?

Franne Voigt/Danska kungahuset

Kronprinsessan Mary såklart, visst är de lika?

The Mega Agency

”Idag är det hans kungliga höghet prins Christians 15-årsdag. Kronprinsparet uppmärksammar dagen med en ny bildserie av prinsen, med anledning av hans kungliga höghets födelsedag. Prins Christian firar dagen tillsammans med sin familj.” skriver det danska kungahuset på sin Instagram.

Prins Christian med mamma, kronprinsessan Mary, vid Ingrid Alexandras konfirmation förra året.

Lise Åserud/ NTB Scanpix

Kommentarsfältet är fullt av danskar som önskar prinsen, som är kronprins Fredrik och Marys äldsta barn och därmed nummer två i tronföljden, en glad födelsedag.

”Wow, en fin ung man. Glada ögon och ro i kroppen. Bra jobbat mamma och pappa! Stort grattis” skriver en följare.

”Snygg kille! Han ser ut som sin mamma när han ler. Grattis till prinsen” skriver en annan.

Några följare passar på att hylla den blivande tronarvingen ordentligt.

”Fantastiska nya bilder! Den här pojken har alltid varit något alldeles särskilt. Han är som född för sin roll, har redan från ung ålder varit helt trygg i sig själv. Jag har alltid gillat honom, hans ögon strålar av kärlek för sina föräldrar, syskon och andra. En fin väluppfostrad pojke. Käre prins Christian, du kommer klara dig riktigt bra, och du har stabila förebilder i dina föräldrar.” skriver Louise.