Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på prins Daniel och kronprinsessan Victoria väcker reaktioner

16 feb, 2022, 12:00 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Nya bilderna på prins Daniel och kronprinsessan Victoria väcker reaktioner.

Annons
EXKLUSIVT: Victorias romantiska utekväll med Daniel – se filmen!Brand logo
EXKLUSIVT: Victorias romantiska utekväll med Daniel – se filmen!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade en ordentlig helkväll under tisdagen. Tillsammans med kungaparet dök de upp på Kungliga Operan i limousin, för att avnjuta en scenföreställning i absoluta världsklass. Två och en halv timme, plus mingel i pausen.

Nya bilder på kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Vilken galakväll!

Det var en nyskriven opera, Löftet. Den hade urpremiär på Förintelsens minnesdag den 27 januari, och Susanne Marko som har skrivit librettot, har inspirerats av sina egna föräldrars berättelse. Susannes mamma och pappa blev deporterade till Auschwitz som nygifta.

Annons

– Jag har försökt skriva pjäs. Jag har försökt skriva novell. Jag har försökt skriva roman. Jag har provat alla genrer. Men till slut insåg jag att det här är ju en opera, säger Susanne i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Det är inte Förintelsen som är huvudsaken. Det handlar om hur man går vidare med ett trauma. Detta är mina föräldrars historia. Men det är också en historia bortom det judiska och Förintelsen. Det handlar om vad krigen, förödelsen alltid gör med oss människor, då och nu, och hur vi människor alltid måste kämpa med att hitta skäl att leva.

En omskakande upplevelse för Victoria och Daniel, självfallet. Men sublim konst är också en stor glädje, även om tematiken är tragisk.

"Var ett stort nöje"

Det har danska Billedbladet fångat i sin text om operabesöket, som Svensk Damtidning kunde berätta om i ett reportage med exklusiva bilder.

"För kronprinsessan Victoria och prins Daniel var det ett stort nöje att gå på operan", skriver Billedbladet.

Annons

"I pausen fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel möjlighet att träffa sångarna, dirigenten och operachefen, och det var ett trevligt möte."

Billedbladet tar också fasta på att detta var en viktig stund för Victoria och Daniel som par.

"För Victoria och Daniel är det alltid fint och också en smula romantisk att komma ut på stan, och den här kvällen i sällskap med kungaparet var verkligen mysig", skriver Billedbladet.

Annons