Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på prins Oscar väcker frågor: "Om allt är helt normalt..."

30 aug, 2023, 08:00 
Prins Oscar och prinsessan Estelle
Prins Oscar väcker många frågor.
Annons

Prins Oscar har hunnit bli sju år gammal! Nu i augusti fick han börja första klass på Campus Manilla – en stor milstolpe för en ung man.

Än så länge är livet enkelt för Oscars del. Han går i skolan, spelar fotboll på fritiden, umgås med sina kompisar, ett vanligt pojkliv helt enkelt. Men framöver väntar en oklar framtid för prinsens del.

Redan nu finns tecken på att kungafamiljen vill använda honom som ett slags "sidekick" till storasyster, prinsessan Estelle. De fotograferas ofta ihop och verkar ha en väldigt nära, chosefri relation.

Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!Brand logo
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!

Herman Lindqvist: "Det är prins Oscar dömd till"

Svensk Dam har pratat med kungaexperten Herman Lindqvist om saken. Han ser ovissa inslag som gör det svårt att förutspå hur Oscars vuxentillvaro kommer att arta sig.

Annons

– Lille Oscar måste först få växa till, men om allt går helt normalt är han dömd att alltid vara nummer två efter Estelle. Om Victoria blir regent är Estelle kronprinsessa och då får Oscar bara symboliska funktioner, ungefär som Carl Philip i dag. Om Estelle skulle bli regent är det hennes eventuella barn som går före Oscar i alla situationer. Får hon inga barn blir Oscar kronprins. Så är lagen nu, säger Herman.

"De har fått igång Oscar"

Herman har tidigare varit inne på parallellerna mellan just Oscar och prins Carl Philip. Den sistnämnde fick också leva med att stå i skuggan av sin storasyster Victoria, landets framtida drottning. Han blomstrade till en stark, egen individ – och Herman tror att samma sak kommer att ske för Oscar.

– De har rutin på det här vid hovet. De kommer ordna så att Oscar får ett fint liv som är rätt för honom, säger Herman i en annan intervju med Svensk Dam.

– Oscar den lille, i början verkade han också lite tillbakadragen. Men de har fått i gång honom också. Nu ler han på bilderna. Spänt men tappert.

Annons