Nya bilderna på prins Oscar – visar en helt ny sida

Prins Oscar och kronprinsessan Victoria med fåren på Haga.

Blyg? Inte ett dugg! Prins Oscar är coolaste prinsen i hagen – och helt orädd för de biffiga fåren. Se de nya Hagabilderna här!

Vilken liten djurälskare han är, prins Oscar! Och vilken lycka för en fyraåring att få ha egna lamm att krama utanför knuten.

Prins Oscar och kronprinsessan Victoria med fåren på Haga.

Kloka mamma Victoria vet hur viktigt det är för barn att få umgås med djur.

Victorias familjelycka på Haga

De nya bilderna från fårhagen på Haga är verkligen helt underbara och prins Oscar var helt orädd. Det märks att han och fåren har varit kompisar länge, och att de gillar varandra väldigt mycket.

Prins Oscar med fåren på Haga.

Bästisar.

Prins Oscar lutade sig obekymrat mot fårmamman och hon stod vänligt kvar. Och bredvid stod mamma kronprinsessan Victoria, 41, och såg lycklig ut.

Prins Oscar med fåren på Haga.

Coola Oscar, inte ett dugg rädd för de biffiga fåren!

– De verkar vara väldigt vänskapliga, de här fåren, de buffade glatt på prins Oscar och var inte skygga för fem öre, berättar TT:s fotograf Jonas Ekströmer som var på plats den här fina majkvällen på Haga.

Prins Oscar med fåren på Haga.

Valpen Rio var dock inte med i hagen, han är helt enkelt för liten för sådana här äventyr än så länge och fick därför stanna hemma på slottet.

Kronprinsessfamiljen har varit stolta fårägare i många år vid det här laget, och prins Oscar och hans storasyster prinsessan Estelle är uppvuxna med det här bräkande gänget i hagen.

Prins Oscar och hans 13 får

Prins Oscar med fåren på Haga.

– Just nu är det 4 tackor och 9 lamm i fårhagen på Haga, de är mycket kärvänliga och väldigt uppskattade av kronprinsessfamiljen. berättar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

– Fåren kom i början av maj och stannar hela sommaren. De är från samma uppfödare i Örebrotrakten som ”Kungens får” på Djurgården, och de trivs bra i den skyddade hagen med det fina gräset.

Prins Oscar med fåren på Haga.

En väldigt entusiastisk lillprins!

Att fåren kommer är förstås en höjdpunkt för Estelle och Oscar. Nu har flocken gått i sin stora hage i några veckor, och de är dessutom granne med de kungliga bina i sina solgula kupor. Bina och fåren är dock vänner, inga krockar där.

prins Oscar klättrar över en grind på Haga slott.

Ett skutt över staketet, så var prins Oscar inne i fårhagen.

Foto: TT.