Nya bilderna på prinsessan Christinas make Tord – efter oroande beskedet

19 jan, 2023, 06:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Tord Magnusons uttalande om sitt mående väckte nyligen frågetecken. Nu dyker han upp på nya bilder med prinsessan Christina.

Annons
Här är ditt liv i bilder, prinsessan Christina!
Här är ditt liv i bilder, prinsessan Christina!

Det är inte alltid som kungens yngsta syster prinsessan Christina och hennes make sedan 1974, Tord Magnuson, slår följe med kungafamiljen till de extravaganta tillställningarna. Men när de väl gör det är det högt uppskattat – och när de inte gör det uppstår en oro.

Därför var det glädjande rop när de under gårdagen dök upp på nya bilder, särskilt efter Tords uppgifter till Svensk Dam för bara någon månad sedan.

Tord Magnusons skada efter olyckan

När det våren 2022 vankades galamiddag på Kungliga slottet var Christina och Tord på plats. Christina strålade då i en chiffongklänning i favoritfärgen lila, men vid sin sida hade hon en skadad make. Ja, Tord bar då en skinande lacksko på högerfoten, men gips på vänsterfoten.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– Jag har ett gips på ena benet efter en skidolycka, berättade Tord då.

Tord i gips på kungens galamiddag i fjol.

Och det skulle visa sig ta ett bra tag för foten att bli hel igen.

– Det tror man ju inte men det tog mars, april, maj, juni... Ja, fram till nu ungefär, sa han när Svensk dam ringde upp och kollade läget i september.

Christinas och Tords galakväll med kungafamiljen – nya bilderna

Foten mår nu prima, vilket förstås är en glädjande nyhet. Men i stället är det aningen oroande att Tord uppger att han både känner sig "ringrostig" och "trött".

– Man känner sig lite ringrostig på något vis, sa han efter det kungliga statsbesöket från Nederländerna.

Annons

Och i december:

– Klart man blir trött av att hålla i gång på det sättet.

Christina och Tord ute på stan!

Det var efter fjolårets storslagna Nobel, vilket innefattade olika tillställningar hela helgen lång, så det kanske inte är så konstigt: Att hoppa från fest till fest och klä upp sig från topp till tå dag efter dag, sliter väl på vem som helst.

Men nu är hälsan i behåll! Verkar det som. Under gårdagens festligheter såg både Christina och Tord pigga och krya ut. Då firade Kungliga Operan 250 år sedan den allra första föreställningen den 18 januari 1773.

Hedersgäster för kvällen var kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Carl Philip – samt Tord och Christina, som milt sagt dök upp med ett glad humör!

Annons
Båda två verkade vara lyckliga över en kväll på Kungliga Operan...
...framför allt Christina – se sånt leende!

Foto: TT

Annons