Nya bilderna på prinsessan Estelle skapar uppståndelse

Prinsessan Estelle väcker uppståndelse med de nya bilderna. Detta är vad folk talar om.

Prinsessan Estelle fanns vid mammas sida under hela invigningen av Guldbron i Stockholm. Tre generationer fanns på plats vid Slussen för att högtidlighålla öppnandet av den spektakulärt farleden.

Under invigningen var mor och dotter, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, matchande klädda i beigefärgade kappor. Prinsessan Estelle bar också en svart halsduk, svarta skor och en väska med en häst på.

Så här såg prinsessan Estelle ut vid Guldbron

Just att mamma och dotter matchade, det är något som fascinerat den utländska pressen kolossalt mycket.

Kolla bara på vad det amerikanska magasinet People skriver:

"Estelle och Victoria såg ut som tvillingar."

"Prinsessan Estelle av Sverige är kanske bara åtta år gammal, men hon har redan gjort sällskap med sin familj på olika uppdrag och utvecklat sitt kungliga sinne för stil."

Den brittiska tabloiden Daily Mail gör samma observation.

"Äpplet har inte fallit långt från modeträdet i den svenska kungafamiljen, där prinsessan Estelle såg ut som en minitatyrkopia av sin mamma kronprinsessan Victoria under ett offentligt framträdande i Stockholm i dag", skriver Daily Mail.

Även den danska tidningen Billedbladet har glatt sig åt matchningen.

"I matchade kläder väckte kronprinsessan och hennes åttaåriga dotter verkligen uppseende under den festliga tillställningen", skriver Billedbladet i sin artikel om begivenheten.

"Kronprinsessan och Estelle såg så fina ut i beiga rockar, som gav mor och dotter en särdeles förnäm utstrålning som åskådarna älskade."

LÄS OCKSÅ: Kungen nobbar kvinnan vid Guldbron

Kungen höll tal vid Guldbron

Kungen var självfallet också där, och han höll ett tal för att högtidlighålla den nya bron.

– Det här är bara början på en ny fantastisk mötesplats i Stockholm. Slussen knyter samman de norra och södra delarna av vår huvudstad. Den förenar Mälaren med Saltsjön. Den är också en viktig länk mellan vår historia och framtid, sa kungen.

– I dag är det nya trafikutmaningar som ska mötas. Bland annat i form av allt fler cyklister får vi hoppas. Så det är inte så konstigt att just den här knutpunkten har sett så olika ut genom årens lopp. Slussen har alltid varit i tiden och förändrats med den, precis som resten av vår vackra huvudstad.

LÄS OCKSÅ: Kungens miss inför alla – stor förvirring vid Guldbron