Nya bilderna på Silvia visar allvaret – uppförandet får alla att reagera

30 mar, 2023, 15:30 

Drottning Silvia berörde alla – nu hyllas hon stort.

Annons

Drottning Silvia är tillbaka i full blom. Morgondopp i ett kristallklart Indiska Oceanen, promenader på vita sandstränder, unika granitklippor och böljande palmer har bytts ut mot ett snöigt Stockholm.

TV: Kungens kärleksfulla gest till Silvia – inför alla!
TV: Kungens kärleksfulla gest till Silvia – inför alla!

Vårsemestern på Seychellerna var ett välbehövligt avbrott, under en tid då ett kungligt superår står i fokus och de kungliga uppdragen avlöser varandra i en rasande fart.

Silvia spar inte på krutet. På två dagar har hon besökt två städer och med en kunglig miniturné visade drottningen att hon är tillbaka på allvar, med stopp i både Göteborg och Arlandastad.

Drottning Silvia
Drottning Silvia har återvänt från Seychellerna och är åter i Sverige.

Drottning Silvia höll tal

Recept.se Nyhetsbrev

Ena dagen anlände hon vackert klädd i violett och blandade karamellfärger, andra dagen i en vintervarm dräkt som förtydligade att hon lämnat Seychellerna bakom sig.

Annons

När hon i sedan höll ett tal i samband med regeringens konferens om människohandel för sexuella ändamål, var det med allvar i rösten hon talade inför ett fullsatt auditorium:

– Ett av tre identifierade trafficking-offer är barn. Detta är oacceptabelt! Alla barn har rätt till trygghet och rätt till en barndom fri från våld och exploatering.

– Men vi får inte misströsta. Många saker blir trots allt bättre. Sexuellt utnyttjande av barn är inte längre tabu att tala om. Sakta men säkert läggs skammen där den hör hemma – hos gärningsmännen. Offren har fått en röst och de håller oss alla ansvariga.

Silvia hyllas efter talet

På kungahusets Instagram är det nu många som hyllar Silvia för talet.

Annons

”Drottningen är fantastisk. Modig. Arbetsam. Hur ska Sverige fira hennes 80-årsdag i år? Vi borde fira henne hela året”, skriver en person.

”Jag tycker Drottningen är fantastisk”, skriver en annan.

”Finaste drottningen någonsin”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons