Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på Sofia får alla att se rött – väcker starka känslor i utlandet

08 maj, 2024, 12:00 
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia väcker starka känslor i utlandet.
Annons

Prinsessan Sofias sinne för stil har mycket högt anseende även i utlandet. Det är inte en slump att ansedda modemagasinet InStyle utsett henne till världens bäst klädda kunglighet.

Och i Danmark är hennes aktier högre än någonsin för tillfället. Hon dök nämligen upp i vita färger när svenska kungafamiljen sa farväl till kung Frederik och drottning Mary nere i hamnen.

Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!Brand logo
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!

Prinsessan Sofia väcker känslor – alla ser rött

Det väckte patriotiska känslor hos danskarna, rapporterar tidningen Billed-Bladet. Alla ser rött, kan man säga.

Annons
Prinsessan Sofia
Den röda mattan och den vita klänningen – Sofia är en levande dansk flagga!TT

"Den röda mattan var utrullad framför kungaskeppet Dannebrog och det förde tankarna till de danska nationalfärgerna när prinsessan Sofia dök upp, för hon var klädd i vitt från topp till tå", skriver Billed-Bladet och lägger till att prinsessan var "läcker".

Sofia har också fått beröm i utlandet för sin utstyrsel på banketten på slottet. Tidningen Hello noterade att Sofia hade på sig sin bröllopstiara, fast den här gången med blåa topazstenar.

"Den underbara tiaran var en perfekt parhäst till hennes balklänning från Ida Lanto med hög nacke och blomutsmyckning", skriver Hello.

Annons

Om Sofia: "Hon är inte rädd"

Prins Carl Philip har alltså fått ett riktigt modelejon till fru! Som InStyle skrev i sin motivering, när hon fick den fina utmärkelsen:

“Samtidigt som Sofias utstyrslar definitivt lever upp till en kunglig standard (de är alltid blygsamma och eleganta), så är hon inte rädd att testa de senaste trenderna, starka färger och accessoarer som säger något. Det är inte bara andra kungligheter som borde ta intryck av henne. Vi har också lärt oss något av henne."

Annons