Nya bilderna på Victoria efter tystnaden! Här strålar hon med Daniel – i favoritplagget

06 mar, 2023, 16:00 

Kronprinsessan Victoria är tillbaka – och hon gör det med besked!

Annons

Stockholmarna har precis vinkat adjö till sitt sportlov, och detsamma gäller våra kungligheter! Efter en vecka med en kunglig kalender som ekat tom är dagarna återigen fullbokade.

Under måndagen var det kronprinsessan Victoria och prins Daniels tur att bege sig till Arlanda stad för jobb. Och som hon strålade – Victoria kom med våren!

Här gör Victoria & Daniel comeback – efter ledigheten med Estelle & Oscar
Här gör Victoria & Daniel comeback – efter ledigheten med Estelle & Oscar

Kronprinsessan Victoria uppmärksammar viktiga frågan

På agendan stod nämligen högnivåmöte om antibiotikaresistens, eftersom Sverige i år har ordförandeskapet i EU. För kronprinsessparet är det ett ypperligt tillfälle att lära sig mer, och såklart genom sin närvaro belysa den viktiga frågan.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Enligt Folkhälsomyndigheten är nämligen just antibiotikaresistens ett allvarligt och växande folkhälsoproblem. Ett led i arbetet mot resistens är enligt myndigheten ett internationellt, och nationellt samarbete.

Kronprinsessan Victoria på högnivåmöte om antibiotikaresistens, här sitter hon i publiken och lyssnar
Victoria tog in allt som sades.

Dagens högnivåmöte är alltså en viktig sammankomst av flera skäl, och under två dagar samlas enligt Socialstyrelsen ledare och experter från EU för att uppmärksamma frågan.

- Antibiotikaresistenta bakterier känner inga gränser, därför behöver vi hjälpas åt, inom Sverige, inom EU och globalt, säger Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen om träffen.

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria i favoritplagget

Victoria dök upp vårigt vacker i hennes signatur-look: en powersuit och låg knut. Denna gång föll valet på en cerise rosa variant. Känner du igen den? Det är inte konstigt, det verkar vara något av en favorit när det vankas för våren! Även om vädret just nu skvallrar om annat, börjar vi ju lämna vintern bakom oss.

Annons

I maj i fjol, när kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon var på besök, var det dags för den rosa dressen att göra ett framträdande.

Kronprinsessan Victoria, kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och prins Daniel
Vilken kunglig superkvartett!

Men det är långt ifrån första gången hon har på sig den. I oktober syntes hon kavajen igen, med anledning av Rosa Bandet-kampanjen som hon är beskyddare för. Den matchade fint med hennes Rosa band på bröstet, och Victoria visade stolt sitt stöd.

Kronprinsessan Victoria med en rosa kavaj och ett rosa band
Kronprinsessan körde helrosa dagen till ära.

Foto: TT

Annons
Annons