Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya bilderna på Victoria skapar skriverier i utlandet – detaljen sticker ut

18 jan, 2024, 06:00 
De nya bilderna på kronprinsessan Victoria har blivit en snackis utomlands.
Annons

Kronprinsessan Victoria har inte legat på latsidan sedan det nya året kom. Hon har redan hunnit närvara på en tre dagar lång konferens i Sälen, och ett besök på SOS Alarm med prins Daniel.

Under tisdagen besökte hon Försvarshögskolan med kungen, och bilderna från besöket har nu fått fötter – och skapar rubriker utomlands. Det här är varför!

Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!

Kronprinsessan Victoria och kungen besökte Försvarshögskolan

Det är brittiska Daily Mail, som annars har stenkoll på det brittiska kungahuset som väljer att uppmärksamma vår svenska kronprinsessa.

Annons

Aningen oväntat – eftersom sajten ofta annars sparar den svenska bevakningen till riktigt stora händelser. Men bilderna på vår vackra kronprinsessa och kungen tog sig dit.

Det var rektor Robert Egnell som välkomnade kungligheterna, och dagen inleddes med en rundvandring. Därefter var det dags för Victoria och kungen att få en uppdatering av Försvarshögskolans arbete, och dagen avslutades med en tur i spelrummet.

Där hade man spelet "Slaget om Kyiv" uppställt för kungligheterna att prova på, som är ett av alla sätt som studenterna övar på.

– Vi spelar om det pågående kriget för att få en känsla av vad som händer i Ukraina just nu, i stället för att spela historiska slag förklarade Lars Henåker, militär lärare och spelledare enligt deras hemsida.

Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustav
Victoria var på strålande humör.
Annons

Kronprinsessan Victoria skapar skriverier utomlands – detaljen

Men det är försvarspolitik som skapar skriverier i Storbritannien, utan kronprinsessans snygga kläder dagen till ära!

Hon bar en snygg kostym – hennes signum – boots, väska och guldiga smycken. Allt i precis samma vinröda nyans, och det gick minst sagt hem!

– Den kungliga 46-åringen visade upp sitt glamorösa vintermode i en monokroma mörkröda kostym, tillsammans med en matchande kappa, skor och clutch, skriver sajten och fortsätter:

Annons

– Plommonundertonerna på Victorias outfit var det perfekta komplementet till de ljusa guldsmyckena hon hade på dagens uppdrag.

Vi kan bara hålla med – vilken fullträff, Victoria!

Kronprinsessan Victoria
Monokromt för Victoria!

Foto: TT

Annons