Nya bråket mellan Meghan Markle och Kate Middleton: "Det är så mycket hat"

Meghan Markle och Kate Middleton

Kate Middleton och Meghan ställs mot varandra – och resultatet blir blodigt.

7 saker du inte visste om hertiginnan Kate
Slå på ljud

Meghan Markle och Kate Middleton var tidigare såta vänner och syntes ofta tillsammans. Men under Meghans sista uppdrag som kunglighet, högtidligheterna under Commonwealth Day, märkte många av en kyla mellan de tidigare så tajta väninnorna.

Konflikten mellan Kate Middleton och Meghan Markle

Vi har dessutom Meghans eget vittnesmål om att duon bråkade inför hennes bröllop med prins Harry.

– Ett par dagar före bröllopet var hon upprörd över något, och ja, uppgifterna stämmer, det handlade om näbbarnas klänningar, och det fick mig att börja gråta och det sårade mig verkligen, sa Meghan i sin famösa intervju med Oprah Winfrey.

– Och jag tyckte att med tanke på allt som hänt dagarna inför bröllopet, så tyckte jag inte att det var rätt att göra något annat än vad alla andra gjorde, alltså stötta mig, med tanke på vad som hänt med min pappa.

Men i mångas ögon är det den brittiska pressen som försöker få till en konflikt mellan de två färgstarka kvinnorna. The Sun-skribenten Petronella Wyatt skrev en krönika där hon ställde Meghan och Kate mot varandra och menade att den förstnämnda troligen är avundsjuk på den sistnämndas popularitet.

"Det är sinnessjukt"

Det fick Omid Scobie, en journalist med tajta kopplingar till Meghan och Harry, att reagera.

"Jag förstår mig inte på det här konstanta behovet att skriva texter om hertiginnan av Cambridges 40-årsdag som man använder till att kasta dynga på kvinnor som inte har med hennes födelsedag att göra. Språket i den här texten i The Sun är sexistiskt, hatiskt och obehagligt", skriver Omid på Twitter.

Och Omid får gott om medhåll.

"Sinnessjukt. Varför skriver man nåt sånt här?", skriver en användare.

"Att hela tiden ställa de här kvinnorna mot varandra, det är en skam. Varför kan vi inte uppskatta både Meghan och Kate och sluta upp med hatet", skriver en annan.

"Jag trodde först att det var ett skämt. Jag tycker synd om skribenten", skriver ytterligare en.