Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya detaljen om prins Alexander – skapar skriverier utomlands

27 okt, 2022, 06:00 
Indra Nordemar

Orden om prins Alexander uppmärksammas utomlands.

Annons
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!Brand logo
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fullt upp – både i hemmet och på jobbfronten. Men mycket har också hänt på sistone.

Nyligen avslöjades en detalj om prins Alexander som nu skapar skriverier utomlands.

Prinsparets omställning efter barnen

Prinsparet är ju trebarnsföräldrar men sönerna har blivit så pass stora att de numera alla tre lämnas av på förskola – och skola.

Lillprinsen Julian, 1,5, har börjat på prins Gabriels, 5, förskola och storebrorsan prins Alexander, 6, har börjat skolan. Ett stort steg för hela prinsfamiljen och en omställning för Sofia som varit mammaledig en längre tid.

Innan Sofias mammaledighet med Alexander var slut blev hon gravid med Julian – vilket innebar att hon hoppade på en andra mammaledighet bara några månader senare.

Prinsfamiljen på Julians dop förra sommaren!

Nu har hon återigen gått från att vara mammaledig till att återuppta sina prinsessuppdrag – något som vi fick ta del av i veckan!

Annons

Sofias och Carl Philips möte med barnen

Under två dagar besökte prinsparet hertigdömet Värmland – och det var ett fullspäckat schema. Under besöket hanns det med allt från galamiddag på residenset Karlstad till samhällsnyttiga besök runtom Värmland.

Men ett av besöken värmde nog Sofias och Carl Philips hjärtan lite extra. Nämligen mötet med barnen på Grums bibliotek där Svensk Dam var på plats.

– Vad vill prinsen och prinsessan göra mest av allt i hela världen?, frågade då en femteklassare varpå Carl Philip svarade:

– Vi älskar våra barn så vi vill jättegärna vara med dem såklart. Likt er har de massa spännande och kloka idéer och tankar.

Sofia och Carl Philip med femteklassare från Grums!

Nyheten om Alexander sprids utomlands

Svensk Dams reporter Ellinor Ekdahl fick även chansen att ställa sin egen fråga till prinsparet:

Annons

Prinsparet är föräldrar till ett skolbarn numera, hur känns det att prins Alexander börjat skolan?

– Nej men det känns jättespännande. Det är ett nytt steg för hela vår familj att ha ett skolbarn. Men han klarar det än så länge galant och trivs jättebra! sa Sofia med ett leende på läpparna.

Och nu har svaret om Alexander fått spridning – ja, många är nyfikna på hur det går för lillprinsen i förskoleklass.

Bland annat har danska Billed Bladet rapporterat om Sofias skolavslöjande om sonen – och alla verkar glädjas åt familjens lycka!

Foto: TT

Annons