Nya detaljer om Carl Philips och Sofias semester på Gotland

Carl Philip och Sofia på Öland Victoriadagen

Glassfest och härliga utflykter. Den här sommaren har Carl Philip och Sofia valt att åka tillbaka till Gotland. En plats som de båda älskar. Vi berättar mer om deras semester.

Just nu njuter Carl Philip och Sofia av den svenska sommaren tillsammans men sina två söner, Alexander, 3, och Gabriel, 1. Och i år har prinsfamiljen valt att återse semesterfavoriten Gotland. Öland och Solliden ligger förstås högst upp på listan över sommarparadis men Carl Philip och Sofia är också väldigt förtjusta i raukarna och den karga naturen på Gotland. Tidningen Hela Gotland var först med att berätta att prinsfamiljen befann sig på ön och att de hade besökt Glassmagasinet i Visby. Vilken dröm för Alexander och Gabriel! Glassmagasinet har ju alla möjliga smaker att välja mellan och inte sällan ser glassarna ut som egna små konstverk. Både goda och vackra.

Carl Philip och Sofia tog med sig Alexander och Gabriel till Gotland.

Carl Philip och Sofia tog med sig Alexander och Gabriel till Gotland.

Carl Philip och Sofia besökte flera platser på Gotland

Nu kan Svensk Damtidning avslöja ytterligare detaljer om den kungliga gotlandssemestern. Förutom Visby valde Carl Philip och Sofia nämligen att ta med sig pojkarna till Fårö. En egen ö, nordöst om Gotland, som ju inte liknar någon annan plats i Sverige. Här fick Alexander och Gabriel se de raukar på nära håll och kanske blev det även något besök på något av Fårös alla crêperier. På ön ligger dessutom det omtalade Bergmancentret, som ju är känt över hela världen, så prinsfamiljen hade många sevärdheter att välja mellan. Både inne och utomhus. Dessutom fick de sällskap av Sofias väninna Stina Andersson med familj, skriver Allt om kungligt.

Foto: TT, Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: