Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya detaljer om Carl Philips slagsmål på nattklubben – kliver fram

07 jun, 2023, 12:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Det har gjorts en ny undersökning av prins Carl Philips slagsmål på Franska Rivieran.
Annons

Åh, som vi väntat – ett nytt avsnitt av succépodden Du kungen! Prins Carl Philip står i fokus den här gången, mer specifikt en händelse som prinsen själv nog gärna glömmer. Men det är ju just detta Du kungen har som raison d'être: att plocka fram historierna som kungligheterna själva gärna lämnar därhän.

Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!Brand logo
Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!

Prins Carl Philips skandalscener på nattklubben

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
En kväll Sofia och Carl Philip helst vill glömma!

Året var 2012. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var än så länge bara pojk- och flickvän. De var på semester i Franska Rivieran och hade hittat en exklusiv nattklubb, Baoli.

Annons

Det var där allt gick fel. Podduon Sebastian och Natta läser högt ur Johan T Lindwalls skildring av slagsmålet som blev löpsedelstoff i flera dagar framåt.

"Den officiella versionen var att han plötsligt hade blivit attackerad av en för honom okänd man inne på nattklubben. Men den sanna var en helt annan, där Carl Philip bar precis lika mycket skuld till det som hade hänt", skriver Johan T.

Sebastian och Natta går igenom de olika versionerna av vad det var som hände den här kvällen. Johan T:s uppgift var att Carl Philip hamnade i bråk med en grupp män på klubben efter att prinsen hört männen säga "nedsättande saker" om Sofia.

"Sofia grät. Hon var förtvivlad. Hon visste att det var lika mycket pojkvännens fel. Detta hade verkligen kunnat sluta riktigt illa", skriver Johan T.

"De provocerade honom"

Sebastian läser upp ett citat från Baolis säkerhetschef ­Steéphane Reveillon, som pratade med Expressen dagar efter bråket.

Annons

– De hade druckit och det verkade som att de provocerade honom för att han hade en väldigt fin tjej, säger Steéphane.

– Jag kan bara berätta om det jag såg och det jag hörde. Och det enda jag hörde tydligt var att prinsen sa: "vad säger du om min flickvän?"

Seb och Natta... vad kan jag säga? Ni är GULD!

Annons