Nya detaljer om kungafamiljens närvaro vid Nobelfesten

Prinsessan Christina

Det har varit lite olika bud men nu kan Svensk Damtidning berätta exakt vilka kungligheter vi kommer att få se vid Nobelfesten.

I början av november kunde Svensk Damtidning berätta att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill missar årets Nobelfest i Blå Hallen. De stannar kvar i Miami och väljer istället att flyga hem lagom till drottningens 75-årsfirande, som drar igång den 18 december.

Att prinsessparet avstår festligheterna på grund av den långa resvägen är fullt förståeligt men däremot blev vi lite förvånade när prinsessan Christinas och maken Tord Magnusons namn saknades på hovets lista över närvarande kungligheter. De brukar ju som bekant alltid göra resten av familjen sällskap under den prestigefyllda prisutdelningen och dessutom har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat att kungens syster har återhämtat sig väl efter sin svåra sjukdomsperiod.

“Brukar gå varje år”

När vi ringer upp Margareta Thorgren för att fråga om prinsessan säger hon att hon inte har “någon kännedom” om huruvida Tord och Christina kommer att närvara vid årets Nobelfest. Men när vi däremot får tag i Tord berättar han att paret planerar att gå på festen som vanligt.

– Jag vet inte vad som står inskrivet i kalendern och inte men vi är bjudna och brukar gå varje år.

Prinsessan Christina

Prinsessan Christina vid förra årets Nobelfest.

Prinsessan Christina har en stark pliktkänsla och har alltid arbetat hårt med att representera kungafamiljen. I början av augusti fyllde hon 75 år och i samband med födelsedagen meddelade hon dock att hon kommer att dra ner på de kungliga uppdragen för att få mer till för barn och barnbarn. Men vid årets Nobelfest kommer hon alltså att sätta på sig den kungliga tiaran igen. Troligtvis bär hon även en aftonklänning av Göran Alfredsson. Han är nämligen den designer som har skapat flest nobelklänningar till Christina genom åren.

Läs mer:

Victorias glädjechock: ”Men herregud det är ju Daniel!”

Se Victoria och Daniel slipa skridskor och åka kickbike

Bildextra! Så ser det ut i nya kunga-vippen på Arlanda

Foto: IBL