Nya familjemedlemmens gulliga debut – charmade alla

Nya familjemedlemmens gulliga debut – charmade alla

Den norska kungafamiljens nya familjemedlem charmade alla!

Första gången som kronprinsfamiljen välkomnat 17 maj-tåget i Asker från trappan hemma i Skaugum var 1946. Sedan dess har traditionen hållits fast och under kronprinsessan Haakons regerande så det är inget undantag. Under årets firande var kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.

Grattis med dagen, Norge! Här firar Mette-Marit, Haakon och barnen nationaldagen
0:36

Efter reklamen: Grattis med dagen, Norge! Här firar Mette-Marit, Haakon och barnen nationaldagen

(0:36)

Slå på ljud

En av de största snackisarna inför brukar alltid vara vilken folkdräkt kungafamiljen väljer att bära. En presskontakt för kungafamiljen bekräftar för norska Se & Hör att det är individerna som väljer själva.

Prinsessan Ingrid Alexandra, 18 bar exempelvis Östtelemarksdräkten hon fick i konfirmationspresent av sina morföräldrar.

Söta tillskottet hos familjen

Men på trappan så fanns det även plats för en debut. Och vilken debut!

Hela norska kungafamiljen

Molly Fiskebolle snodde showen!

Robin Utrecht / dana press

Det var nämligen familjens nya hund som familjen fick under jul 2021, med det gulliga namnet Molly Fiskebolle! Den nya familjemedlemmen såg ut att stormtrivas med mycket folk och charmade alla som var där och tittade.

– Det nya i år är Molly Fiskebolle, som ser väldigt söt ut och som nog tycker att det är jättespännande med så mycket folk. Milly Kakao (kronprinsfamiljens andra hund) är väl uppfostrad för detta och har varit där många gånger tidigare, berättar norska Se & Hör:s kungafamiljsexpert, Caroline Vagle.