Nya filmen på kronprinsessan Victoria väcker frågor

kronprinsessan victorias tal
Kronprinsessan Victoria har fått mycket uppmärksamhet för sitt tal till Riksförbundet för Sällsynta diagnoser. Men en detalj med den nya filmen väcker frågor!
Annons

Kronprinsessans vardag ser inte alls ut som den brukar. Istället för att vara ute och träffa människor tvingas hon nu sköta det kungliga arbetet hemifrån Haga. Allt för att inte riskera att bli smittad av coronaviruset.

Annons

Ett exempel på hur Victorias arbetsuppgifter kan se ut, de här dagarna, är den nya filmen som hovet publicerade under torsdagen. Vår framtida drottningen är nämligen kunglig beskyddare för Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Människor hon förstås vill ställa upp för, oavsett om det råder en pandemi eller inte.

Vår kronprinsessa öppnade konferensen med ett tal.
Vår kronprinsessa inledde konferensen med ett tal.
Annons

Den inplanerade konferensen, som kronprinsessan skulle ha närvarat vid, blev istället ett digitalt sammanträffa och Victoria fick den stora äran att inledningstala.

– Jag önskar att jag kunde välkomna er alla till Sverige och Stockholm under årets vackraste tid. Men, som vi alla vet, så är det inte möjligt att träffas ansikte mot ansikte just nu, säger Victoria i talet, som finns publicerat på hovets hemsida.

Hovets nya film på kronprinsessan

Victorias stora engagemang fick mycket uppmärksamhet när hovet publicerade filmen men det var även någonting annat som fick människor att reagera.

Kronprinsessan höll talet på engelska och man hörde en tydlig brittisk dialekt! Det här tyckte många var lite oväntat eftersom ju Victoria tidigare har bott i USA och inte i Storbritannien.

Annons

Efter studierna på Yale University och FN-arbetet i New York förväntade nog sig många att hon skulle låta mer amerikansk i sin engelska. Men icke! Vår kronprinsessa slutar aldrig att överraska!

Foto: TT, Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Nya filmen på kronprinsessan Victoria väcker frågor”

 1. Anna skriver: 18 maj, 2020

  Kanske coaching av Englands motsvarighet till Margaretha Krook…?


 2. Christina skriver: 18 maj, 2020

  Hmm…jag hör ingen brittisk accent. Om något är det en lätt amerikansk accent, även om den svenska lyser igenom. Men brittisk…? Nej, inte som jag uppfattar det, och definitivt ingen “Queen´s English”.
  Någon infödd britt här som kan kommentera?


 3. AnnC skriver: 18 maj, 2020

  Usch, vad gräslig den grårosa blusen är…KP ser magsjuk ut i den.


 4. Chris skriver: 18 maj, 2020

  Jag hör ingen brittisk accent. Det låter precis som en svensk som vistats en tid i USA.


 5. PernillaA skriver: 18 maj, 2020

  AnnC visst är den sen blir det inte bättre med frisyren


 6. Elna skriver: 18 maj, 2020

  AnnaC
  Det viktigaste i denna artikel var tydligen blusen. Bara yta gäller för vissa.


  1. AnnC skriver: 18 maj, 2020

   Jag tycker inte att det är helt oviktigt hur de kungliga ser ut, med tanke på att deras viktigaste uppgift sägs vara att representera Sverige (dvs saluföra Sverige utomlands och öka vår export). Då måste det ställas krav på hur de ser ut. Vi har en kronprinsessa som helt saknar klädsmak, som tydligen inte lyssnar på stylister, som går omkring i skurgumsknut, bylsiga kavajer, gräsliga knytblusar, storblommiga sjok och tingeltangel i öronen. Ja, det kanske är en ytlig kommentar, men jag vill inte bli representerad av en sådan person…! Med obegränsad tillgång till både pengar och smakråd borde hon kunna se bättre ut.


 7. charlotte skriver: 18 maj, 2020

  AnnC,
  Victoria vill inte se ut som en Stureplans-brat och och är därför lite mer rekordeligt klädd. Hon vill se seriös ut och inte som en skyltdocka. Jag tycker hon har ett allvar som känns bra och skiljer sig lite från medel-Svensson. Knytblus är så perfekt till hennes lite manliga drag och de gör henne lite mjukare. Jag tycker hon är fin och så fantastiskt vältränad, vilket gör att kläderna sitter fint. Den enda gången hon inte är fin är på Nobelfesten.


  1. AnnC skriver: 19 maj, 2020

   Just därför att hon har manliga drag bör hon undvika den gräsliga frisyren som bara framhåller dragen ytterligare.


 8. Fröken skriver: 18 maj, 2020

  Instämmer med AnnC och Pernilla.


 9. caterine skriver: 19 maj, 2020

  Håller med Ann C m fl, att frisyren, knytblusar och den missklädsamma “fattigurringningen” är missklädsamma. Hon hr stylist, hårfrisöörer, makeupexperter men tydligen är det hennes smak som gäller. Men trots att hon inte bryr sig om kläder och sånt så kostar hennes garderob miljonsummor. Helt bortkastat.


 10. Obs skriver: 19 maj, 2020

  Det måste vara härligt att inte bry sig om hur man ser ut. När man ser bilder på Victoria innan hon träffade Daniel hade hon håret mjukt och var otroligt söt i olika sommarklänningar. Den nuvarande stilen är hemsk med olika städklänningar och bakåtslickad, manlig frisyr och så då de hemska knytblusarna.


 11. MariaC skriver: 20 maj, 2020

  Snygga Victoria alltid hel och ren med kloka budskap som inte alla
  förstår, eller vill inte förstå.


  1. Anna skriver: 20 maj, 2020

   “Hel och ren”?!?


  2. Bea skriver: 20 maj, 2020

   Accent i de meningar och dar den finns i denna video – engelsk.
   Absolut inte amerikansk.
   Tycker att hon talar mycket bra

   “MariaC”
   Hel och ren – men jisses – tog du en tupplur mitt i skrivandet nickade till en aning och fingrarna fortsatte skriva utav bara farten……? wake up ta en dusch och starta om.


 12. Brittmarie skriver: 21 maj, 2020

  Ja du Anna, andra kungahus må bäva… VI har en kronprinsessa som är ”hel och ren”


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar