Nya filmen på kronprinsessan Victoria väcker frågor

kronprinsessan victorias tal

Kronprinsessan Victoria har fått mycket uppmärksamhet för sitt tal till Riksförbundet för Sällsynta diagnoser. Men en detalj med den nya filmen väcker frågor!

Kronprinsessans vardag ser inte alls ut som den brukar. Istället för att vara ute och träffa människor tvingas hon nu sköta det kungliga arbetet hemifrån Haga. Allt för att inte riskera att bli smittad av coronaviruset.

Ett exempel på hur Victorias arbetsuppgifter kan se ut, de här dagarna, är den nya filmen som hovet publicerade under torsdagen. Vår framtida drottningen är nämligen kunglig beskyddare för Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Människor hon förstås vill ställa upp för, oavsett om det råder en pandemi eller inte.

Vår kronprinsessa öppnade konferensen med ett tal.

Vår kronprinsessa inledde konferensen med ett tal.

Den inplanerade konferensen, som kronprinsessan skulle ha närvarat vid, blev istället ett digitalt sammanträffa och Victoria fick den stora äran att inledningstala.

– Jag önskar att jag kunde välkomna er alla till Sverige och Stockholm under årets vackraste tid. Men, som vi alla vet, så är det inte möjligt att träffas ansikte mot ansikte just nu, säger Victoria i talet, som finns publicerat på hovets hemsida.

Hovets nya film på kronprinsessan

Victorias stora engagemang fick mycket uppmärksamhet när hovet publicerade filmen men det var även någonting annat som fick människor att reagera.

Kronprinsessan höll talet på engelska och man hörde en tydlig brittisk dialekt! Det här tyckte många var lite oväntat eftersom ju Victoria tidigare har bott i USA och inte i Storbritannien.

Efter studierna på Yale University och FN-arbetet i New York förväntade nog sig många att hon skulle låta mer amerikansk i sin engelska. Men icke! Vår kronprinsessa slutar aldrig att överraska!

Foto: TT, Kungahuset.se