Nya härliga sommarbilder på Haakon, Mette-Marit och barnen

Haakon och Mette-Marit med barnen 2019

Nyligen hemkomna efter en solsemester i Spanien visar den norska kronprinsfamiljen upp sig hemma i Norge, närmare bestämt på Dvergsøya i Kristiansand.

För någon vecka sedan fick vi bilder från kronprins Haakons och kronprinsessan Mette-Marits härliga solsemester i Spanien, där de besökte öarna Ibiza och Formentera tillsammans med barnen.

Dags för årlig sommarfotografering

Nu är familjen åter hemma i Norge och har precis ställt upp för den årliga sommarfotograferingen. Vi kan här se kronprinsparet och deras barn prinsessan Ingrid Alexandra, 15, och prins Sverre Magnus, 13, under sin semester i Vogts villa på Dvergsøya i Kristiansand.

Ingrid Alexandra och Sverre-Magnus

Prins Sverre-Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra verkar också vara så fina tillsammans, riktig syskonkärlek kan man nog kalla det!

Inga paparazzis här

Här på ön kan den norska kronprinsfamiljen bara njuta av det sköna semesterlivet utan stress och ansvar. Efter att pressfotograferna lämnat Dvergsøya så slipper de också nyfikna blickar och paparazzis.

Det är heller inte några officiella uppdrag inbokade för Haakon och Mette-Marit förrän i augusti men det kanske kan komma något oväntat som innebär att de måste lämna ön.

Den norska kronprinsfamiljen 2019

Annars kommer säkert den litteraturintresserade kronprinsessan Mette-Marit att läsa mycket böcker under semestern. Sedan väntar väl sol och svalkande bad, kanske även någon härlig båtresa.

Snart fyller Haakon år

Snart kommer det att fest när kronprins Haakon fyller 46 år den 20 juli. Hovet påpekar att födelsedagen kommer att firas privat, så några andra utländska kungliga gäster, förutom den närmaste familjen, är nog inte att vänta.

Mette-Marit och Haakon

Norska tidningar berättar att de är tradition i den norska kungafamiljen att födelsedagsbarnet, oavsett ålder, blir uppvaktad på sängen med sång, presenter och en hembakad tårta. En sådan mysig start på födelsedagen!

Shaman Durek kanske kommer på besök

Vi kan väl gissa att prinsessan Märtha Louise kommer till ön med sina tre barn när det är dags att fira brodern. Och kanske även den nye pojkvännen Shaman Durek om han inte måste jobba i USA. Hinner han över kommer Durek säkert att älska det stillsamma livet på ön.

Norska familjen

Då dyker säkert kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg upp också. Han är numera mycket sällan med på officiella fotografier. Det norska hovet har flera gånger påpekat att Marius inte ska räknas med i kungahuset och att han inte ska bevakas på samma sätt som de andra i familjen.

På sitt eget Instagram har kronprinsessan precis lagt ut en ny bild, med texten “Tänk i sommar ska vi bada hela dagen lång”, plus en egen kommentar:

–Det ska i alla fall vi!

Foto: TT

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)