Nya hotet mot Madeleines familj – uppgifterna som skakar om

Madeleine och familjen – på lyckliga dagar.

Prinsessan Madeleine har precis fått ett hemskt besked. Ett besked som kommer att påverka hela hennes familj.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är strandsatta i Florida. Coronaviruset har slagit hårt mot delstaten – och de senaste rapporterna bådar inte gott.

Madeleine och Chris bor som bekant i Pinecrest, en ort som tillhör distriktet Miami-Dade County. Varför är detta relevant? Jo, för att Miami-Dade County är distriktet som drabbats hårdast coronaviruset i hela Florida. Och nu har smittan slagit till hårt mot områdets kommunala skolor.

Nytt hot mot prinsessan Madeleine och familjen

Madeleine och familjen – på lyckliga dagar.

Madeleine och familjen – på lyckliga dagar.

Ansedda tidningen Miami Herald rapporterar att nästan 600 anställda inom distriktets skolsystem har testat positivt för covid-19. Det här har stundtals lett till mild panik på de drabbade skolorna, som ofta valt att skicka hem hela sin personal på studs. Än så länge har en skolanställd avlidit som en följd av viruset.

– De tar med smittan hemifrån och in på arbetsplatsen. De får det inte från skolan, säger skolchefen Phyllis LeFlore till Miami Herald.

 

LÄS OCKSÅ: Madeleines oväntade avslöjande om sonen Nicolas

Var går prinsessan Leonore i skola?

Prinsessan Leonore är den enda av Madeleines barn som nått skolålder. Hovet har dock inte givit något besked om vilken skola Leonore kommer att börja i nu till höst. Vi vet alltså inte huruvida den är privat eller kommunal.

– Prinsessan Madeleine är bosatta i Florida. Just nu och för den närmaste tiden framöver kommer de att bo kvar i Florida. Det innebär att barnen också kommer att gå i skola i Florida, sa informationschefen Margareta Thorgren senaste gången Svensk Dam ställde frågan om Leonores skolgång.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias blixtresa – efter Madeleines babybesked