Nya klippet på drottning Margrethe, 82, chockar alla – här gör hon det oväntade

Drottning Margrethe

Foto: TT

Det var inte illa för en 82-årig drottning!

Danmarks drottning Margrethe kan man lugnt kalla för en power-dam! Hon visar inga tecken på att åldern ska vara ett hinder för att leva livet till fullo – och hon gör det med briljans.

Nyligen var hon ute på kungligt uppdrag, men ett lite mer ovanligt sådant. På klippen från dagens så häpnas alla, drottningen är så häftig och modig!

Stora jubileet

2022 är ett riktigt bra år för drottningen, och ett historiskt sådant. Hon firar nämligen 50 år som regent, precis som vår kung – och hennes kusin, gör nästa år! Firandet började redan i januari, och den oerhört omtyckta Margrethe hyllas på olika vis med pompa och ståt.

Och det var precis vad hon gjorde igår på Tivoli hemma i Danmark, det populära nöjesfältet. Dagen ägnades åt att uppmärksamma drottningen stora jubileum, och det gjordes med olika aktiviteter och stopp i nöjesparken.

Efter en fullspäckad dag bjöds det på balettgala som kungafamiljen fick njuta av, men innan dess hann drottningen prova på en och annan attraktion!

Vacker som en dag anlände drottningen till balettgalan!

Foto: Martin Sylvest

Danska folket imponeras

Drottning Margrethe åkte Tivolis berg- och dalbana, samt deras spårvagn, linje 8. Och det förstnämnda var minst sagt en fartfylld historia som fick följarna att imponeras!

I ett klipp som danska kungahuset delar ser vi den stiliga drottningen, uppklädd till tårna i en vacker mörkrosa utstyrsel helt plötsligt fläkta förbi kameran i en berg- och dalbana i en hissnande fart!

Drottningen ser inte särskilt skraj ut – annat kan man säga om medpassagerarna...!

Foto: Martin Sylvest

Det är nog inte många 82-åringar som mäktar med – och dessutom med en sån elegans! Det danska folket är minst sagt fascinerade av sin drottning, och kommentarsfältet svämmar över med hyllningar:

"Älskar allt med den här videon! Jag vet inte vad jag är mest imponerad av; att en 82-årig drottning åker berg-och-dalbana, eller att hennes hatt inte flyger av"

"Inte ett hårstrå faller ur sin plats!"

"Det finns nog bara en drottning i hela världen som åker berg-och dalbanor, och det är hela Danmarks drottning, Margrethe."

"Den coolaste drottningen som tar en tur i berg-och-dalbanan"

"Jag tappade precis hakan Jordens vackraste drottning som skyfflar jord OCH tar en tur i rutschkanan! COOLT!"

Ja, skulle vi ta med alla hyllningar hade det aldrig tagit slut. Men en sak är säker: Danmark är så imponerade av deras coola drottning! Se klippet själva nedan:

Foto: TT