Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya orden om Daniels och Victorias äktenskap – sker bakom kameran

04 okt, 2023, 22:00 

Här är sanningen och kronprinsessan Victorias och prins Daniels äktenskap.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har alltid haft en unik relation. De reser runt i världen för att representera det svenska kungahuset, är ett stort stöd för varandra och vet hur är det känns att både vara gifta och jobba tillsammans.

Se klippet: Här pikar Victoria DanielBrand logo
Se klippet: Här pikar Victoria Daniel

Samtidigt är de måna att hålla privatlivet privat. Det är sällan som vi får se några kärleksgester när de är ute på kungliga uppdrag, och det är heller inte speciellt vanligt att de pratar om sin relation offentligt.

Men ibland görs undantag, som när Daniel låter sig intervjuas av SVT-profilen Carina Bergfeldt och får frågor om hur det känns att hela tiden vara ”mannen bakom kvinnan”.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel syns ofta vid kronprinsessan Victorias sida.

Daniel: ”Jag vet min roll”

För Daniel är det inte speciellt svårt att svara på frågan. Han har accepterat sin roll, vet hur han ska bete sig i Victorias närhet och har inga problem att hålla sig lite i skymundan.

Annons

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria och jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk, säger Daniel i dokumentären.

– Jag går bakom och njuter och försöker bidra, men har inget problem att se min roll och min situation i det hela.

Världen behöver inte veta

Det är heller inte första gången som Daniel får frågor om äktenskapet med Victoria. 2010 intervjuades han av journalisten Karin Thunberg och i en krönika skriver hon nu om den insikt hon fick om deras förhållande.

”Där och då tänkte jag mer på den del av kärleken som vi inte visar världen. Såvida vi inte tillhör de som måste få bekräftelse från tusentals följare på sociala medier in i sovrum och barnkammare”, skriver hon i Svenska Dagbladet och påpekar att det räcker om Daniel och Victoria själva vet hur förhållandet är:

”Men alla andra. Som vet att en kärleksrelation bygger på styrkor och svagheter som inte kan mätas i pengar eller procentsatser. Hemma, bakom en stängd dörr, kan den utåt sett svagare vara den som bär upp relationen. Vara den trygga hand i mörkret som både en kronprinsessa eller superchef kan behöva för att hantera makt och ansvar”.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Foto: TT

Annons